08 mai 2018 | 11:07

Românul ajuns la închisoare din cauza World of Warcraft

ACTUALITATE
Românul ajuns la închisoare din cauza World of Warcraft

Un român a reușit performanța nefastă de a ajunge la închisoare, iar totul a pornit de la jocul World of Warcraft.

Un român a reușit să se enerveze atât de tare din cauza World of Warcraft, încât a ajuns la închisoare din cauza asta. Călin Mateiaș era un pasionat al jocului, doar că pare că era și iute la mânie, iar asta l-a costat. Acesta a ajuns să intre într-un conflict cu un alt jucător de WoW, iar ca să se răzbune, probabil după ce a pierdut schimbul de replici sau o rundă de PvP, s-a gândit să ”se ia” de joc.

Astfel, în 2010, Mateiaș a atacat serverele World of Warcraft într-o manieră de tip DDoS, astfel că mii de jucători din întreaga lume au fost afectați de acțiunile acestuia. Bucureșteanul ”era hotărât să îi facă să piardă pe adversarii lui din jocul ‘WoW‘ prin oprirea serverelor, pentru ca aceștia să nu mai poată avea acces la jocul online”, se arată în documentele procurorilor.

Partea cea mai rea din poveste este că Mateiaș nu a fost condamnat în România, ci în Statele Unite, unde a fost extrădat. Acesta a pledat vinovat în februarie, iar în luna aprilie a și plătit daune către Blizzard. Cum, necum, românul a scos 30.000 de dolari din buzunar pentru a-i despăgubi pe creatorii jocului.

Din această cauză, autoritățile nu l-au mai judecat pe român într-un alt proces, în care Călin Mateiaș era acuzat și de piraterie informatică.

Cel mai probabil, după ce Mateiaș va scăpa de toate problemele pe care i le-au adus nervii și atitudinea puerilă, nu se va mai atinge de World of Warcraft sau de alt joc multiplayer unde riscă să ia bătaie.