Rusia își transformă soldații într-un fel de RoboCop ca să fie invincibili

Rusia își transformă soldații într-un fel de RoboCop ca să fie invincibili

Soldații ruși ar putea fi dotați cu o armură care le crește forța și rezistența fizică pentru a deveni mai eficienți în luptă. Exoscheletul testat cu succes face orice militar rus să arate precum un RobCop.

Americanii nu sunt singurii care visează la dotarea armatei cu supersoldați. În cadrul unui proiect militar pentru perfecționarea echipamentului militar rusesc a fost testat deja cu succes un exoschelet care conferă soldatului care-l poartă mai multă putere fizică.

Deocamdată, “armura” este încă la stadiul de prototip, dar este perfect funcțional, iar în cadrul testului soldatul a putut să tragă cu o mitralieră folosind doar o singură mână, iar țintele au fost atinse cu precizie.

În viitor, astfel de exoschelete ar putea ajuta militarii să care mai mult echipament și armament și să se miște mai rapid și fără prea mult efort pentru a îndeplini mai eficient misiunile.

soldat robocop armata rusia

Exoscheletul prototip făcut din titaniu este pus în funcțiune de niște motorașe care primesc energie de la o baterie integrată. Aceasta este, totodată, și principala problemă a echipamentului. Din cauza autonomiei scăzute, exoscheletul nu poate fi utilizat decât o perioadă scurtă de timp, iar într-o misiune militară, anduranța și autonomia unei baterii sunt cruciale.

Până la finalul anului 2025, exoscheletul ar trebui să fie îmbunătățit și cât mai eficientizat, pentru a fi integrat în dotarea anumitor departamente din cadrul armatei ruse, dar nu este încă nimic sigur.

Însă, militarii ruși au deja la dispoziție un echipament similar, dar cu o funcționalitate exclusiv mecanică, fără motoare electrice. Acesta nu îmbunătățește abilitățile fizice ale celui care-l poartă, dar poate acționa ca o “locomotivă” pentru purtarea sau tractarea echipamentului greu.

soldat robocop armata rusia

În general, aceste “armuri” conferă rezistență și putere sporite cu până la 50 de kilograme, concentrate pe zona umerilor, a spatelui și a picioarelor. Rusia este deja cea mai mare putere militară a lumii, dar Kremlinul continuă să finanțeze cercetarea în domeniul armamentului pentru a face din Rusia și un stat temut, nu doar unul bine înarmat.

Citește și:
Sursa: TASS