Ro-Alert, testat în premieră: cum arată mesajul pentru situații de urgență

Ro-Alert, testat în premieră: cum arată mesajul pentru situații de urgență

Sistemul de avertizare Ro-Alert a început să fie testat în diferite zone din țară, iar astăzi, 21 septembrie, au fost trimise primele mesaje de testare în București și Ilfov.

Până la această oră, este posibil să fi primit deja un mesaj de testare a sistemului Ro-Alert, dacă te afli în sectoarele unu și trei din București. Testele au început să fie efectuate, așa cum a fost anunțat, între orele 10:00 și 12:00.

Mesajul de avertizare conține următoarele informații: „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului Ro-Alert. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție! Instectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov.”. Deci, în cazul în care ai primit un astfel de mesaj, nu trebuie să te panichezi, fapt care este explicat și în mesajul primit.

Testări similare vor fi efectuate și în orașele Otopeni și Măgurele, din județul Ilfov. Tot în Ilfov vor fi făcute teste în Buftea, între orele 17:00 și 19:00.

De asemenea, pe 24 septembrie, vor fi făcute alte teste ale sistemului de avertizare, de data aceasta în întregul București, dar și în Ilfov. Testele vor fi efectuate între orele 10:00 și 12:00, dar și seara între 17:00-19:00.

În ceea ce privește primirea notificărilor de la sistemul Ro-Alert, procesul este cât se poate de ușor. Într-adevăr, acesta diferă de la o companie de telefonie mobilă la alta, însă aici poți să vezi cum trebuie să-ți configurezi aplicația, în funcție de acestea.

Proiectul de implementare a acestui sistem a fost adoptat pe 28 februarie de Camera Deputaților și a fost creat pentru a proteja viața sau sănătatea cetățenilor, în cazul unui pericol iminent.

Astfel, în cazul fenomenelor meteo extreme, a calamităților, atacurilor teroriste sau alte situații care amenință comunitățile, sistemul îți va trimite avertizări instantanee. Acesta este operat de structurile operaționale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și a structurilor subordonate.

Ro alert Test in Romania (1)

Ro alert Test in Romania (2)

Ro alert Test in Romania (3)

Ro alert Test in Romania (4)

Ro alert Test in Romania (5)

Citește și: