Ro-Alert, gata de testare: cum te asiguri că primești mesajele de urgență

Ro-Alert, gata de testare: cum te asiguri că primești mesajele de urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov va testa sistemul Ro-Alert, un proiect care vrea să te ajute să primești notificări pe telefon în caz de urgențe majore, pe 21 și 24 septembrie.

Pe 21 septembrie, între orele 10 și 12, utilizatorii de telefoane din sectoarele 1 și 3 din București, dar și din orașele Otopeni și Măgurele, vor primi mesajul „test”. Ulterior, între 17 și 19:00, locuitorii care folosesc telefoane mobile din Buftea vor primi și ei același mesaj.

Mai apoi, pe 24 septembrie, între 10 și 12, apoi între 17 și 19, toți utilizatorii de telefoane din capitală și din restul județului Ilfov vor primi mesajul „test”.

Într-un mesaj postat pe pagina sa, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a vorbit despre Ro-Alert:

Intrați pe portal și verificați configurarea telefoanelor. Cei cu telefoane iPhone mai au de așteptat până în luna Decembrie, întrucât cei de la Apple au transmis că abia atunci se vor primi detaliile de configurare, iar pe sistemul Android sistemul este operațional, însă unele telefoane au nevoie de configurare manuală. Pe pagina web ro-alert.ro găsiți modalitatea de configurare a diferitelor modele de telefoane.

Pentru a primi alertele Ro-Alert pe telefon, va trebui să umbli la niște setări pe telefonul tău.

Cum setezi Ro-Alert pe telefonul tău ca să primești mesajele de urgență

Nu e complicat să setezi Ro-Alert. Diferă puțin de la o companie de telefonie mobilă la alta. Unele firme au postat instrucțiuni clare, altele s-au rezumat la a spune ce dispozitive sunt compatibile cu serviciul Ro-Alert.

Aici găsești cum să configurezi aplicația, în funcție de compania de telefonie mobilă la care ai cartelă sau abonament.

Dacă folosești Digi Mobil, aceasta este lista care îți arată dacă telefonul tău este sau nu compatibil cu aplicația și cum să setezi totul.

Dacă ești pe Telekom, lista cu dispozitive compatibile este aici. Cei de la Vodafone au făcut o pagină specială dedicată serviciului Ro-Alert, unde vei descoperi tot ce ai nevoie să știi.

La Orange vei găsi un document cu toate telefoanele compatibile cu Ro-Alert și cam atât.

Citește și:
Etichete: