S-a lansat Ro-Alert: site-ul pentru situații de urgență te ajută să primești notificări pe mobil

S-a lansat Ro-Alert: site-ul pentru situații de urgență te ajută să primești notificări pe mobil

Sămbătă, 15 septembrie 2018, s-a lansat site-ul Ro-Alert. Acesta este rezultatul unul proiect mai vechi al guvernului României și își propune să te ajute să primești notificări pe telefon în cazul unor urgențe majore.

Indiferent dacă este vorba de atacuri teroriste sau fenomene meteo extreme, furtuni, inundații sau alunecări de teren, Ro-Alert ar trebui să faciliteze procesul de informare al populației în astfel de circumstanțe. Site-ul efectiv a fost funcțional de ieri dimineață și este menit să te ajute să-ți configurezi telefonul pentru a primi notificări în circumstanțele menționate mai sus și nu numai.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat în această dimineață pe pagina sa de Facebook lansarea Ro-Alert împreună cu câteva detalii legate de utilitatea serviciului. Postarea a fost de fapt o partajare a unui clip de pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de urgență, însoțită de câteva rânduri de text.

”Ieri a fost lansat portalul Ro-Alert. Intrați pe portal și verificați configurarea telefoanelor. Cei cu telefoane iPhone mai au de așteptat până în luna Decembrie, întrucât cei de la Apple au transmis că abia atunci se vor primi detaliile de configurare, iar pe sistemul Android sistemul este operațional, însă unele telefoane au nevoie de configurare manuală.

Pe pagina web „www.ro-alert.ro” găsiți modalitatea de configurare a diferitelor modele de telefoane. Este in interesul Dumneavoastră să aveți telefonul activat ca sa primiti avertizarile pentru situatii grave. Totodată, dacă nu aveți descarcată aplicația DSU, vă rog să o descărcați având în vedere că avertizarile curente vor continua sa vină pe aplicația respectivă.

Va rog dati share la aceasta postare sa ajunga la cat mai multi!
Multumesc!” Conform spuselor lui Raed Arafat, cel puțin momentan, este în continuare recomandabilă instalarea aplicației de mobil DSU pentru primirea notificărilor, până când se va finaliza implementarea și testarea noului mecanism.

Luni, începe testarea națională a sistemului de alertare electronică în caz de urgențe. “Între 17 şi 27 septembrie va avea loc testarea naţională. În ultima perioadă am făcut testări la nivelul Bucureştiului pentru a stabili funcţionalitatea sistemului, urmează ca începând cu data de 17 septembrie să se facă testări în diferite zone din ţară. Rugăm oamenii să intre şi să-şi configureze telefoanele, dacă nu sunt configurate. Este un plan de testare care e făcut de colegii de la IGSU, planul va include multe localităţi rurale, oraşe şi municipii. După aceste testări dacă se găsesc probleme, urmează ca să fie reparate. (…) Locul principal de unde se transmit mesajele este Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă”, a adăugat Raed Arafat.

Citește și: