16 iul. 2018 | 12:15

Românii au cheltuit 25 de milioane de dolari online, susține Revolut

ACTUALITATE
Românii au cheltuit 25 de milioane de dolari online, susține Revolut

Românii se pare că au îmbrățișat oferta Revolut, cel mai cunoscut fintech de pe piața locală. Circa 50.000 de utilizatori în România și-au deschis un cont la Revolut, la două luni după deschiderea unui birou local.

Revolut e un startup fondator în Marea Britanie și este prezent pe piața locală din  ianuarie. În aprilie a deschis și un birou aici.

Utilizatorii din România s-au dovedit a fi amatori de shopping și în aceste luni au efectuat peste 750.000 de tranzacții folosind cardurile lor Revolut. Valoarea totală e de peste 25 de milioane de dolari. Ei au folosit cardurile la supermarketurile Carrefour sau Auchan, dar și la compania de ridesharing Taxify, la magazinul online Ali Express, dar și McDonald’s.

Vârsta medie a utilizatorilor din România este de 33 de ani.

Principalele țări către care românii transferă bani sunt Lituania, Marea Britanie și Germania, urmate îndeaproape de Statele Unite ale Americii și Slovenia. De asemenea, utilizatorii au fost interesați și de opțiunea de economisire oferită de aplicație. De ce se transferă atât de mulți bani în țări cu o populație mică precum Lituania sau Slovenia? ” Sunt mulți oameni din comunitatea tech care au business-uri acolo și asta explică numărul mare de transferuri către aceste țări”, spune Irina Nicoleta Scarlat, country manager al Revolut România.

Ei au economisit folosind Vaults, „pușculița digitală” care îi ajută să economisească bani rotunjind fiecare tranzacție până la cea mai apropiată valoare rotundă și adăugând diferența în depozitul Vault. Românii au deschis până acum peste 8.000 de Vaults și au economisit peste un milion de lei.

Cele mai populare motive pentru care economisesc românii sunt vacanțele, criptomonedele, nunțile sau cumpărarea unei noi case sau mașini. O parte dintre ei au un obiectiv ambițios: economisesc bani pentru prima călătorie în spațiu. Despre cum funcționează Revolut, dar și alte fintech-uri am scris aici.

Revolut are sediul în Londra și până acum are peste două milioane de utilizatori în Europa. A procesat până în prezent peste 100 de milioane de tranzacții în valoare totală de mai bine de 16 miliarde de dolari. A obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.