Cum vrea Revolut să te facă să investești în Apple, Google și altele

Cum vrea Revolut să te facă să investești în Apple, Google și altele

Revolut a ajuns la 2 milioane de utilizatori în Europa și lucrează la dezvoltarea unei platforme de trading fără comisioane care va permite utilizatorilor să investească în companii precum Apple sau Google direct din aplicație și fără comision.

Astfel, utilizatorii aplicației vor putea investi în companii listate la bursele din Marea Britanie sau Statele Unite, dar și să folosească alte instrumente financiare precum fonduri de plasament colectiv (ETF) sau opțiuni. Compania vrea să transforme procesul investiție în companii pe bursă și să îl facă accesibil și convenabil pentru foarte multă lume.

În prezent, companiile de brokerage tradițional percep o taxă de până la cinci lire sterline pentru fiecare tranzacție, iar Revolut vrea să facă același lucru dar fără comision. „Să spunem lucrurilor pe nume: vom inova în domeniul investițiilor la fel cum am făcut în banking.

Brokerii percep astăzi o taxă de până la cinci lire sterline pentru fiecare tranzacție, iar interfețele pentru utilizatori sunt complicate, greu de înțeles și încete. Problemele sunt clare pentru noi și există un potențial uriaș de îmbunătățire”, a declarat Nik Storonsky, fondator și CEO al Revolut.

În ultimele 12 luni, numărul clienților Revolut din Europa a ajuns la două milioane de utilizatori, crescând cu peste 300% și transformând compania londoneză în compania fintech cu cea mai rapidă creștere din Europa. Clienții companiei au efectuat peste 100 de milioane de tranzacții individuale, cu un volum lunar total de două miliarde de dolari.

În mai, Revolut a deschis un birou în România, unde a depășit deja 35.000 de utilizatori și își propune să depășească 100.000 până la finalul anului.

Peste 900.000 din clienții companiei locuiesc în Marea Britanie, în timp ce Franța și Polonia sunt a doua și respectiv a treia piață. Serviciile Revolut sunt momentan disponibile doar în Europa, însă compania fintech plănuiește anul acesta extinderea pe piețele din Statele Unite, Canada, Singapore, Hong Kong, Australia și Noua Zeelandă.

Citește și: