Război pe cel mai mic tarif: Clever Taxi reduce prețul în lupta cu Taxify

Război pe cel mai mic tarif: Clever Taxi reduce prețul în lupta cu Taxify

Cluj a devenit un fel de-a doua capitală, dacă judeci după serviciile de transport. Pentru Uber a fost al doilea oraș, în iunie 2018 a anunțat și Taxify extinderea, iar Clever Taxi reduce tarifele ca să reziste concurenței.

Cluj e un oraș cu circa 300.000 de locuitori. Poate un pic mai mulți, dacă îi iei în calcul și pe cei neincluși în datele oficiale. Pentru această bază de oameni cu nevoi de transport se bat, mai nou, Uber, Taxify, Clever Taxi și taximetriștii clasici.

Când Taxify și-a anunțat extinderea a făcut-o cu un tarif de bază de un leu, un leu per kilometru, 0,14 lei per minut și patru lei cursa minimă. Apoi a venit cu un anunț pe Facebook conform căruia toată luna iulie aplică reduceri de 50%.

Clever Taxi a anunțat pe 22 iunie că îi sărbătorește pe cei 100.000 de clujeni care au făcut comandă de taxi prin aplicație. Cu această ocazie, toate cursele  din Cluj vor avea un tarif de călătorie de 0,8 lei/km. Acest tarif se aplică doar curselor făcute la plata cu cardul, prin serviciul CleverPay, toată luna iunie. Plata cu cardul a fost anunțată pentru Cluj în ianuarie 2018.

Tariful preferențial se aplică sub forma unui discount de 65% și toate costurile promoției sunt acoperite de Clever Taxi. Tariful este fix și nu suferă modificări în funcție de cerere sau factori externi.

Spre comparație, Uber practică următoarele tarife în Cluj: 1,95 lei tarif de bază, 0,27 lei per minut, 1,95 lei per kilometru și cursă minimă de 8,5 lei. Pentru anulare percepe și o taxă de șase lei.

Clever Taxi e cea mai răspândită aplicație dintre cele trei și pune în contact taximetriști și clienți. Ultimele statistici comunicate de companie arătau că e disponibilă în 20 de orașe din România. Taxify e doar în București și Cluj. Uber mai e în Timișoara și Brașov.

Citește și: