02 iul. 2018 | 18:03

Dacia pentru care să strângi bani: Renault pregătește o schimbare mare

ACTUALITATE
Dacia pentru care să strângi bani: Renault pregătește o schimbare mare

În perioada asta a anului sunt din ce în ce mai numeroase recenziile pozitive ale britanicilor despre Dacia Duster. Noul model a ajuns pe piață și lasă o impresie bună. Totuși, e timpul pentru viitor, iar ce pregătește Renault se anunță spectaculos.

După primul Logan, lansat în 2004, și după primul Duster, lansat în 2009, Dacia n-a avut modele care să surprindă cu adevărat. Sigur, lista e numeroasă: Stepway, Sandero, MCV, chiar și Lodgy, dar niciuna (în afară de Duster) nu sunt cel puțin în zona premium, măcar prin design. Renault ar putea schimba asta în următorii doi ani.

La salonul auto din Moscova, în august, Renault va prezenta o alternativă mai ieftină la BMW X4. Cel puțin așa a fost prezentat noul model de unul dintre directorii companiei. În primă fază nu-i niciun motiv de bucurie. Va fi o mașină sub marca Renault vândută în Rusia și China. Totuși, asta nu spune toată povestea.

Poza-dacia-duster-renault-captur

Un teaser cu viitorul model Renault.

Sylvain Coursimault, director de marketing Renault, a explicat pe scurt ce pregătește compania, dar a oferit și câteva informații cruciale despre Dacia din România. Sunt circa 3.000 de angajați în cercetare și dezvoltare din cei 18.000 de angajați per total ai Dacia. În cazul Dacia Duster 2018, 80% din dezvoltare a fost asigurată în România.

Chiar dacă „super Duster”, după cum a fost supranumit noul model de presa franceză, nu va veni mai devreme de 2020 în Europa de Vest, un model similar cu marca Dacia e previzibil. Coursimault a spus că ținta ar fi de 300.000 de unități vândute anual. Și va fi un model mondial.

[readmore]

Deocamdată știm că, în august, Renault va lansa în Rusia o versiune specială de Captur (crossover-ul deja disponibil pe piață). Ceva din designul BMW X4 va avea și va fi o mașină de oraș cu un preț excelent: circa 20.000 de euro (și mai sus, dacă sunt opțiuni adăugate).

În timp ce Dacia încă trăiește din gloria Loganului, iar mai nou din gloria Duster, e timpul și unei mașini mai scumpe, în zona premium. Duster are un preț de pornire de 12.500 de euro.