Dacia Duster de vis: mașina Renault pe care o s-o vrei în loc de BMW

Dacia Duster de vis: mașina Renault pe care o s-o vrei în loc de BMW

Renault își mută atenția mai la est de România și vrea să lanseze un alt fel de Dacia Duster în Rusia, mai bună și mai elegantă.

Cei de la Renault își vor expune noul model la Salonul Auto de la Moscova, din august. Nu vor copia Duster, e vorba de Captur, dar care se aseamănă destul de mult cu SUV-ul românesc. Dar francezii vor ceva special pentru ruși, așa că le va oferi un Captur mai mare, mai potrivit spiritului moscovit.

Noua mașină este un crossover C-segment, pe care francezii de la Renault îl vor de sine stătător, dar e greu să nu-l asociezi cu alte modele, măcar ca design. Francezii vor chiar să producă acest Kaptur la uzina Renault de la Moscova.

De aceea, prima piață unde va fi lansat crossover-ul va fi cea din Rusia, dar urmează să înainteze tot spre est, cel mai probabil în China. Așa cum a zis un director Renault, e un fel de Dacia Duster, dar mai arătos, mai aproape de BMW X4.

renault captur

Crossover-ul Kaptur va fi totuși diferit de „vărul” său din Vest, Captur. Modelul produs în Rusia prezintă un ampatament mai lung, este mai înalt și e disponibil cu tracțiune integrală selectivă.

Momentan, cei de la Renault anunță că va fi doar o „mașină de spectacol”, care va putea fi admirată, după cum am zis, la Salonul Auto de la Moscova din această vară. Însă, mai multe detalii n-au fost spuse.

[readmore]

A fost dezvăluită doar o fotografie cu noul model în stadiul de concept. Este o imagine întunecată, cu contrast ridicat, care nu-ți sugerează decât că e vorba de un SUV și pe baza căreia mai poți să presupui cu ce model actual seamănă.

Citește și:
Sursa: autoexpress