În mod inevitabil, Tesla își deschide o fabrică de mașini în China

În mod inevitabil, Tesla își deschide o fabrică de mașini în China

După ce și-a dat seama că nu poate să facă față cererii globale de Tesla doar cu fabrici în Statele Unite ale Americii, producătorul a decis să meargă în China.

De câteva luni, dacă nu un an, există zvonuri legate de o fabrică Tesla localizată în China. După lungi tratative cu agențiile guvernamentale chineze, proiectul se pare că se va materializa în sfârșit într-o zonă din Shanghai. Acesta este cel mai important pas pe care îl va face compania americană pentru a-și atinge valoarea țintă de 500.000 de autoturisme produse în 2018.

Confirmarea oficială a venit printr-un comunicat de presă, dar cei de la Reuters au fost primi care au făcut publică informația.  Mai multe detalii despre noul proiect și particularitățile procesului de implementare vor fi stabilite și dezvăluite până la finele anului.

,,Tesla este dedicată foarte serios pieței din China și continuăm să evaluăm potențiale locații pentru producție în jurul lumii pentru a deservi piețe locale.” Oficialii americani au ținut să menționeze că eforturile materializării unei fabrici în China vizează mai ales comercializarea de unități în teritoriul asiatic. Având în vedere taxele foarte mari de import din China, prețul unei mașini Tesla ajunge acum să fie exagerat pentru localnici din cauza transportului din SUA și a celor 25 procente – tarif de import. ,,Deși ne așteptăm ca majoritatea producției să continue să se desfășoare în Statele Unite ale Americii, suntem nevoiți să stabilim fabrici locale pentru a asigura prețuri mai accesibile piețelor pe care le deservesc.

Va fi interesant de văzut dacă Tesla va intra într-un parteneriat cu un producător auto local pentru a-i asigura producția sau se va angaja să-și creeze un centru de producție de la zero. În teorie, legislația chineză obligă toate companiile din afară care vor să activeze în terioriu să încheie un parteneriat de tip joint venture cu un gigant local.

Citește și: