Drona imensă care a stabilit un record mondial de autonomie

Drona imensă care a stabilit un record mondial de autonomie

O dronă de la Airbus care funcționează cu ajutorul energiei solare a reușit să stabilească un nou record mondial care stârnește invidia competitorilor.

Zephyr S a reușit să zboare la o altitudine de 23 de km, timp de 25 de zile, 23 de ore și șapte minute, ceea ce transformă performanța în cel mai lung zbor continuu din atmosfera Pământului.

Drona a aterizat în siguranță pe opt august, după ce a petrecut aproximativ trei săptămâni în aer. Potrivit Bloomberg, recordul este cu două treimi mai mare decât cel anterior. Acesta a fost înregistrat în 2015 de un prototip Zephyr care a reușit să zboare 14 zile fără oprire.

Trebuie menționat că acesta a fost primul zbor de testare a The Zephyr S, care a decolat pe data de 11 iulie și a rămas în aer de atunci. Drona depășise recordul încă de pe 25 iulie, dar Airbus a trebuit să aștepte ca aceasta să aterizeze, înainte să poată transmite oficial reușita.

Bloomberg notează că Zephyr S este capabilă să opereze la o altitudine mai mare decât cea a sistemelor meteorologice ale Pământului. Anterior, aceste altitudini puteau fi atinse doar de avionul supersonic Concorde, avionului de spionaj U2 și Mach 3 SR-71 Blackbird de la Lockheed Martin.

Zephyr S a reușit să obțină noul record și datorită design-ului său foarte ușor: drona are o anvergură de 25 metri și cântărește mai puțin de 74 de kg. Airbus a declarat că plănuiește să facă teste suplimentare în Vestul Australiei.

Zephyr S se află în curs de dezvoltare de mai bine de un an și va fi folosit de forțele militare britanice pentru a monitoriza obiectivele de pe teren de oriunde din lume. Pe lângă această sarcină, drona va fi utilizată și pentru supravegherea maritimă și detectarea incendiilor forestiere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: