Reclama care te învață că moldovenii contrabandiști trăiesc în palate

Campania de conștientizare a contrabandei cu țigări are un nou videoclip de dat la televizor, care îți arată cine sunt marii traficanți de țigări.

Pe canalul de YouTube Faracontrabanda.ro ai ocazia să găsești câteva videoclipuri interesante cu reclame vizavi de contrabanda cu țigări. Pe lângă ele, ai parte și de câteva videoclipuri care ies din sfera imaginarului și îți arată mai clar cum e cu contrabanda cu țigări. Unul dintre clipuri are vreo 10 minute și îți arată situația din Mehedinți. Altul are aproape două minute și surprinde un flashmob, parte dintr-o campanie anti-contrabandă. Mai vezi și câteva videoclipuri cu câini dresați pentru a depista țigări.

Dar mai mult or să te intereseze reclamele din campania anti-contrabandă cu țigări, chiar dacă pe unele deja le-ai văzut. Unele sunt mai vechi decât mă așteptam, iar pe altele am avut ocazia să le găsesc și pe la metrou. Cel mai nou videoclip, într-o manieră deja cunoscută, îți oferă un stereotip interesant, pe care să-l ții minte când vrei să mai cumperi țigări pe nașpa.

Cel mai nou spot publicitar al campaniei anti-contrabandă îți arată cine este, de fapt, creierul unei asemenea operațiuni. Pe scurt, e un moldovean (din ăla de peste Prut), cu halat de mătase mov, cu inserții aurii, care locuiește într-un palat ceva mai finuț decât cele de prin Buzescu sau Strehaia. Oricum, omul face bani buni din asta, suficienți cât să aibă un garaj plin cu țigări, care apoi ajung în piață.

Aici o găsești pe veșnica domnișoară sau doamnă care te ademenește cu ”țigări, țigări”, iar acum ai ocazia să descoperi și unde ține atâtea țigări, că nu le are asupra ei. Pentru că lucrurile bune nu țin la nesfărșit, moldoveanul ajunge la răcoare, unde el sau altcineva are un sistem de numerotare cu 8 scrijelituri, chiar dacă e mai simplu cu 5.

”Contrabanda e hoție! Te bagă la pușcărie!” e finalul previzibil al aventurii contrabandistului, pe care ești, ca întotdeauna, încurajat să nu-l sprijini.

Citește și: