Pe aripile vântului moldovenesc: țigări aduse cu drona în România

Pe aripile vântului moldovenesc: țigări aduse cu drona în România

Poliția de frontieră a descoperit cel puțin un pachet ciudat atârnat de o dronă. Aceasta încerca să treacă granița dintre Republica Moldova și România.

Polițiști de frontieră de la Iași au depistat o dronă artizanală, cu ajutorul căreia au fost trecute peste frontieră 12.500 țigarete de proveniență moldovenească, ambalate într-un colet de mici dimensiuni.

Pe 13 februarie, în jurul orei 20, polițiștii de frontieră au descoperit drona în timpul desfășurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de responsabilitate. Pe direcția localității Podu Jijiei, comuna Golăiești, au auzit zgomotul produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni. Acesta, mai târziu descoperit ca fiind dronă, a traversat frontiera dintre Republica Moldova în România. S-a descoperit că dispozitivul era o dronă care transporta mii de țigarete în țară.

Polițiștii au monitorizat traseului aparatului de zbor și au cercetat zonei, ocazie cu care au descoperit, în apropierea frontierei de stat, o dronă artizanală, prăbușită și avariată. De dronă era prins coletul care conținea 12.5000 de țigări moldovenești.

În urma inventarierii coletului, de mici dimensiuni, a fost făcut și calculul pentru țigări. Costau circa 2.908 lei. Pachetul a fost confiscat. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.

În orice caz, ideea „contrabandiștilor” nu este rea, ținând cont că țigările moldovenești se vând pe nimica toată în Republica Moldova față de România. În plus, nu este prima dată când o dronă este folosită în scopuri nu tocmai legale.

Poate cel mai ciudat caz în care a fost implicată o dronă e spionarea partenerului de cuplu. În urmă cu doi ani, un american s-a remarcat printr-o astfel de idee. La acea vreme, bărbatul s-a folosit de propria dronă ca să-și filmeze nevasta când se întâlnea cu amantul ei. În America, drogurile sunt trecute peste granița cu Mexic cu drona. Nu are mari șanse de reușită contrabanda de tipul acesta, dar e cert că dronele nu sunt folosite doar pentru poze de nuntă.

Citește și: