Razer lansează cea mai rapidă tastatură pe care a creat-o vreodată

Razer lansează cea mai rapidă tastatură pe care a creat-o vreodată

Razer a anunțat noua gamă de tastaturi de gaming premium cu care poți să te lauzi că-ți învingi prietenii în jocurile online.

Noua linie de produse este compusă din două modele: Razer Huntsman Elite care include taste media dedicate, suport pentru încheieturile mâinilor și iluminare în partea inferioară, respectiv tastatura Razer Huntsman care se concentrează pe performanță.

Ambele modele sunt echipate cu switch-urile Opto-Mechanical despre care compania zice că sunt cu 30% mai rapide decît switch-urile mecanice clasice.

razer-huntsman

Folosind tehnologia optică, un fascicul de lumină infraroșie încorporat în fiecare switch detectează cu precizie punctul de acționare în timpul apăsării unei taste. Acest punct de acționare de 1.5 mm le permite switch-urilor Razer Opto-Mechanical să acționeze cu 30% mai repede decât switch-urile mecanice clasice.

Noua tehnologie oferă aceleași puncte de acționare și resetare ca în cazul switch-urilor liniare. Un lucru la care compania a lucrat este durata de viață a switch-urilor, iar cele Razer Opto-Mechanical ar trebui să reziste la aproximativ 100 milioane de apăsări, dublu față de durata de viață medie a unui switch mecanic obișnuit.

Prin folosirea tehnologiei de acționare optică în combinație cu barele metalice de stabilizare a tastelor numărul părților mobile este redus, iar contactul fizic din timpul acționării este eliminat.

Noul Razer Huntsman Elite oferă funcționalitate extinsă prin tastele media dedicate, iar funcțiile fiecăreia dintre cele trei taste, cât și ale cadranului digital pot fi definite prin intermediul aplicației Razer Synapse 3.

Încorporat în trecut în Razer Ornata Chroma și BlackWidow Chroma V2, tastatura Huntsman Elite dispune de un suport pentru încheieturile mâinilor, confecționat dintr-un material ce imită pielea, care se atașează de tastatură printr-o soluție magnetică.

Razer Huntsman Elite este prima tastatură Razer care include suport pentru tehnologiile Hybrid On-board și Cloud Storage, ce permit salvarea și accesarea setărilor de profil personalizate în cloud sau offline, în memoria încorporată în periferic.

Iluminarea Razer Chroma este încorporată în fiecare tastă, dar și în partea inferioară a tastaturii, efectele de iluminare fiind redate de jur împrejurul dispozitivului, inclusiv în jurul suportului pentru încheieturi.

Razer Huntsman este deja disponibilă și are un preț de vânzare de 160 de euro, iar Huntsman Elite te va costa 210 euro.

Etichete: