Razer Blade 2018 este laptopul la care visează toți gamerii

Razer Blade 2018 este laptopul la care visează toți gamerii

Piața laptopurilor ultra portabile pentru gaming a devenit surpinzător de interesantă în 2018, iar Razer Blade nu face decât să sporească și mai mult mizele.

Odată cu lansarea platformei NVIDIA Max-Q, foarte mulți producători de notebook-uri au anunțat sisteme portabile pentru gaming cu un design atrăgător, dimensiuni reduse și o greutate surprinzător de mică. Având în vedere că Razer avea de mult timp astfel de sisteme de gaming în portofoliu, era interesant să vedem ce pot să facă odată cu implementarea NVIDIA Max-Q.

Vechiul Razer Blade era destul de arătos, cu un ecran de 14 inci și un design ce-ți aducea aminte de MacBook Pro, chiar dacă era complet negru, iar carcasa exterioară era de tip mat. Singurul său minus estetic era dat de marginile generoase ale ecranului. Razer Blade 2018 renunță la acele margini și, într-o carcasă de dimensiuni similare, incorporează un ecran de 15,6 inci.

Magia noului Razer este însă derivată de configurația hardware. Notebook-ul include cel mai sprinten Core i7 – 8750H de generația a opta cu șase nuclee. În funcție de buget, îl poți achiziționa cu un GPU NVIDIA GTX 1060 sau un GTX 1070 Max-Q. Implicit, panoul folosit de sistem este un Full HD cu 60Hz, dar poți face saltul la 144Hz Full HD sau la un touchscreen 4K Ultra HD. Editorii foto/video se vor bucura să afle că fiecare ecran este calibrat înainte să iasă din fabrică și afișează 100% din spectrul Adobe RGB.

Greutatea totală a noului sistem este de 2,06 Kg pentru varianta cu Full HD sau 2,14 Kg pentru modelul cu 4K. În materialele de marketing care însoțesc noul Razer Blade, creatorii sistemului s-au lăudat cu un nou sistem de răcire menit să-ți țină atât procesorul cât și placa video în parametrii normali fără să te perturbe zgomotul de ventilatoare. Carcasa este în continuare realizată din aluminiu, la fel ca în generațiile anterioare de Razer Blade.

Prețul de achiziție al noului sistem ultra portabil începe de la 1900 de dolari pentru varianta cu panou Full HD la 60 Hz și GTX 1060. Valoarea configurației de top este momentan necunoscută.
razer blade marketing

Citește și: