Cea mai bună tastatură Microsoft va include un senzor de amprentă

Microsoft a avut dintotdeauna în portofoliu câteva modele impresionante de periferice, iar acestora li se adaugă astăzi o nouă tastatură Microsoft.

Înainte ca piața de mouse-uri și tastaturi să fie asaltată de jucători mai mult sau mai puțin importanți, aveai două opțiuni când venea vorba de acest domeniu al perifericelor. Te puteai orienta către Logitech sau Microsoft dacă îți doreai o tastatură de top sau puteai investi câțiva lei într-un gadget de la Genius. În contextul în care piața de PC-uri a înregistrat pierderi semnificative în ultimii ani, lansările din acest domeniu nu mai sunt la fel de dese.

Acesta este și motivul pentru care lansarea noii tastaturi Microsoft Modern Keyboard nu trebuie trecută cu vederea. După cum îi spune și numele, această tastatură Microsoft vine la pachet cu un design modern, fascinant prin simplitate și atrăgător printr-un aranjament clasic al tastelor. Dintr-un punct de vedere, aceasta nu se distanțează foarte mult de precedenta Surface Keyboard, dar împărtășește particularități vizuale și cu tastatura Apple – Magic Keyboard with Numeric Numpad.

Noua tastatură Microsoft Modern Keyboard este un model wireless ce folosește conectivitatea Bluetooth pentru a interacționa cu un PC sau Mac. Întâmplarea face că poate fi folosită și cu un cablu USB în cazul în care ți s-a terminat bateria sau te afli în fața unui desktop fără Bluetooth. Depinde doar de tine cu optezi să o utilizezi.

Trecând peste detaliile de conectivitate, acest model de tastatură reușește să se evidențieze printr-un senzor de amprentă ascuns în spatele tastei Windows din dreapta tastaturii, lângă săgetuțe. Folosind acel cititor biometric, te poți autentifica pe un PC cu Windows 10 sau îți poți completa datele de autentificare pe site-urile care suportă Windows Hello. 

Noua tastatură wireless este compatibilă cu PC-uri, Mac-uri și dispozitive cu Android începând cu săptămânile următoare la prețul de 115 euro. În altă ordine de idei, este foarte probabil ca aceasta să fie promovată ca fiind cea mai bună tastatură Microsoft creată vreodată.

Alexandru Puiu
15:55 19.06.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video