28 mai 2018 | 14:36

Apple vine cu cea mai enervantă ofertă de spațiu în iCloud

ACTUALITATE
Apple vine cu cea mai enervantă ofertă de spațiu în iCloud

Dacă ești utilizator de iDevice-uri, spațiul de stocare în iCloud a fost din totdeauna o problemă, iar noua ofertă a celor de la Apple nu rezolvă respectiva situație.

În momentul în care activezi un telefon sau o tabletă Apple și îți creezi un cont pe iCloud, beneficiezi de un spațiu de stocare în cloud de 5GB. Deși telefonul tău are cel puțin 64GB de spațiu și imortalizezi mai multe poze ca niciodată, într-o lume ideală, ar trebui să te încadrezi în cei 5GB de spațiu când vine vorba de backup al tuturor datelor importante din aplicații și al tuturor fotografiilor și filmelor.

Pentru că este imposibil, la scurt timp după ce ai devenit utilizator de smartphone al gigantului din Cupertino, te vei confrunta cu un mesaj de eroare prin care ești notificat că este recomandabil să faci upgrade la iCloud. Prima treaptă de upgrade implică un salt la 50GB de spațiu pentru un euro pe lună. Dacă faci saltul la trei euro în fiecare lună, primești 200GB.

Serviciul iCloud a fost lansat în 2011 și, de atunci, a rămas la 5GB de spațiu gratuit. În contextul în care s-au schimbat multe în domeniul tehnologiei în ultimii 7 ani, te-ai fi așteptat ca spațiul respectiv să fie mărit un pic. Apple a optat însă pentru o alternativă supărătoare.

În loc să te ajute în mod real, oficialii americani au venit cu ”o ofertă” ce te va costa scump. În momentul în care îți activezi aparatul, Apple te invită de acum înainte să-ți faci upgrade gratuit la 50GB de spațiu în prima lună. La fel cum Netflix îți oferă o lună de acces gratuit la serviciul de streaming, dar ești nevoit să-ți tastezi datele de card, gigantul din Cupertino îți dă 50GB de spațiu gratuit pentru prima lună.

Dacă nu uiți să dezactivezi ”oferta”, vei plăti un euro pe lună pe parcursul restului vieții tale de utilizator de terminale Apple. Dacă începi să profiți de acel spațiu, îți va fi aproape imposibil să mai revii la cei 5GB de spațiu gratuit și Apple va avea din nou de câștigat.

Una peste alta, soluția adoptată de compania americană care vinde telefoane cu 1000 de euro este un pic enervantă. Ca idee, Google îți oferă spațiu nelimitat pentru stocarea fotografiilor prin intermediul Google Photos.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele