Razer vrea să-ți facă PC-ul sclav și la schimb nu primești nimic

Razer vrea să-ți facă PC-ul sclav și la schimb nu primești nimic

Razer s-a gândit la un mod bun de a face bani de pe urma utilizatorilor, așa că vrea să te convingă să minezi criptomonede pe barba ta, doar că pentru binele companiei.

Razer SoftMiner e un program prin care îți poți pune resursele PC-ului la dispoziția companiei, ca să minezi monede virtuale pentru aceasta. Ce primești tu în schimb pentru faptul că îți forjezi și uzezi PC-ul, dar și pentru că îți încarci factura la electricitate? Razer Silver.

Afacerea e destul de bună, doar că evident, nu pentru tine. Cu alte cuvinte, tu le faci celor de la Razer bani reali și mai și pierzi bani pe alte părți, iar în schimb primești niște monede pe care le poți cheltui în magazinul Razer. Compania nici nu oferă foarte multe detalii despre cum calculează ”veniturile” tale. În schimb, îți recomandă să ai o placă vdeo destul de puternică, cel puțin Nvidia GTX 100 sau AMD RX 460.

Mai mult, atunci când accepți termenii și condițiile, afli că Razer are control total asupra ”banilor” pe care ți-i oferă și poate refuza să-ți dea aceste monede.

De asemenea, pagina de anunț îți spune explicit că PC-ul tău ar putea încetini în timp ce folosești acest program. Dacă te apuci să faci niște calcule, îți vei da seama că nu ai vreun motiv real pentru care să folosești programul celor de la Razer.

În SUA, dacă iei în calcul costul curentului, al calculatorului și apoi pui în balanță cât primești de la Razer, profitul tău ipotetic ar fi de cam 2-3 cenți pe zi. Exceptând costurile și luând în calcul maximul pe care l-ai putea obține, ai avea nevoie de 560 de zile ca să strângi suficient pentru o tastatură. A, da, ”monedele” tale expiră în 12 luni, așa că nici măcar n-ai putea să-ți cumperi o tastatură. În România, s-ar putea să nici nu ieși vreodată în câștig dacă te apuci să minezi monede virtuale pentru Razer.

Pe românește: s-a întâlnit hoțul cu prostul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: gizmodo.com