Taxi cu cardul: cum plătești fără cash prin Clever Taxi [P]

Taxi cu cardul: cum plătești fără cash prin Clever Taxi [P]

Clever Taxi e cea mai populară aplicație de chemat un taxi în România și recent a introdus o opțiune care te va ajuta mai mult în călătoriile tale. Plătești cu cardul și poți lăsa și bacșiș.

Clever Pay este opțiunea Clever Taxi prin care cursa cu taxiul e plătită direct din card. E deja disponibilă în București și sunt câteva lucruri simple pe care trebuie să le știe cei care o vor folosi. Totodată, avem un cod pe care să-l folosești ca să vezi singur cum ți se pare.

Cum e vorba de plată fără cash în Clever Pay, totul începe de la adăugarea unui card în aplicație. Bineînțeles, fiecare utilizator are posibilitatea de a adăuga mai multe carduri. Totul e să selecteze înainte de a comanda un taxi care card va fi folosit pentru plată. De asemenea, poți oricând în timpul călătoriei să alegi sau să introduci un alt card bancar.

Aplicația Clever va căuta inițial doar șoferi acceptatori asta pentru că nu toți șoferii acceptă plata prin aplicație. În cazul în care aplicația nu găsește niciun șofer acceptator disponibil, ești informat printr-un mesaj și poți relua căutarea.

Cum se face plata în aplicația Clever Taxi

În ceea ce privește plata propriu-zisă, sistemul funcționează simplu și sigur. Banii de pe cardul tău sunt transferați printr-un procesator de plăți, în cazul acesta MobilPay este partenerul Clever Taxi, direct în contul șoferului. Tranzacțiile nu sunt făcute de Clever Taxi, ci direct de la tine de pe card către șofer. Odată cu Clever Pay, a fost introdusă și o sumă minimă. Astfel, costă cel puțin opt lei o călătoriei la care se adaugă un leu comisionul de plată cu cardul.

Poți încerca și tu Clever Pay. Folosește playtechro și te bucuri de următoarea călătorie gratuită, cu plata prin aplicație, în limita a 15 lei.

Clever Taxi a introdus și o opțiune flexibilă pentru bacșiș. Tot din aplicație poți seta un prag de bacșiș standard pentru toate cursele tale viitoare. Acest prag poate fi modificat oricând în timpul călătoriei, dar nu și după finalizarea unei curse.

Poți alege să lași bacșiș de 10, 15 sau 25% din cursă ori introduci tu un procent care ți se pare echitabil. Astfel, prețul final al cursei e reprezentat de suma călătoriei, plus bacșiș (dacă dorești să lași), plus un leu pentru comision.

Ce opțiuni ai disponibile la plata cu cardul la Clever Taxi

Ce ar trebui să mai știi e că niciodată nu vei putea selecta inițial plata cash, iar în timpul cursei să o modifici în plată cu cardul. Asta pentru că șoferul respectiv poate să nu fie acceptator de plată în aplicație. Totuși, dacă voiai plata cu cardul pentru cursele cu taxi știi deja cum ai vrea să plătești.

Actuala opțiune de la Clever Taxi are un precedent încă din 2014. Atunci, compania a introdus plata cursei de taxi prin card sau SMS. În 2018, acea idee este dezvoltată în Clever Pay.

[readmore]

Odată cu această opțiune introduce și câteva funcționalități folositoare pentru utilizatori. Ai posibilitatea de a-ți adăuga destinația, iar șoferul o vede doar după ce clientul se urcă în mașină. Pentru clienți corporate, există Clever Corporate, adică o platformă de vouchere digitale care facilitează un control mai precis la decontul transportului pentru angajați (o singură factură la final de lună), iar prin departamentul de Driver Quality este asigurată menținerea calității serviciului prin supravegherea ratingurilor și feedback-urilor primite de șoferi. Totodată, există un customer support non-stop.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: