Nou protest al taximetriștilor împotriva Uber și Taxify

Nou protest al taximetriștilor împotriva Uber și Taxify

Astăzi, 25 mai, câteva sute de taximetriști protestează în centrul Bucureștiului, din cauza veșnicului motiv, aplicațiile ca Uber și Taxify, dar și împotriva aplicației Clever Taxi.

Războiul dintre taximetriști și aplicațiile de ride-sharing se duce, în România, încă de când acestea din urmă au intrat pe piață, însă direcția nu este tocmai cea în care am spera să meargă lucrurile, deoarece autoritățile nu vor să încurajeze competiția și evoluția. Și astăzi, taximetriștii protestează împotriva aplicațiilor Uber și Taxify, dar pe ”ordinea de zi” apare și aplicația Clever Taxi, care are un specific diferit față de primele două.

Dacă aș face pe avocatul diavolului, poate că le-aș da o oarecare dreptate taximetriștilor care susțin că Uber și Taxify fac concurență neloială, dar mi-e greu să ignor problemele din taximetrie. Totuși, faptul că se încearcă și interzicerea aplicației Clever Taxi, pe care o poți folosi pentru a chema taxiuri acolo unde ai nevoie, este un lucru care nu avantajează mai pe nimeni, în afara unui cerc restrâns de persoane.

Consiliul Concurenței a avut recent o opinie cu privire la aplicațiile de ride-sharing și la serviciile de ”dispecerat online”, cum ar fi Clever Taxi. Consiliul recomandă ca aceste aplicații să nu fie scoase de pe piață, deoarece acestea cresc gradul de concurență în piață și au un efect benefic atât pentru șoferi, cât și pentru clienți.

Dacă ordonanța propusă în prezent ar fi adoptată, ar fi eliminată din lege sintagma care face referire la transportul de persoane fără autorizație ”în mod repetat”. Astfel, șoferii de Uber sau de Taxify ar putea primi amenzi de până la 5.000 de lei imediat ce sunt depistați că transportă persoane în regim de taxi, fără autorizație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: