Moment penibil cu samsari, angajați RAR și mită pentru mașini din Anglia

Moment penibil cu samsari, angajați RAR și mită pentru mașini din Anglia

Trei angajați ai RAR Gorj au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Anticorupție într-un caz de corupție. Un singur detaliu a fost suficient pentru a fi dați de gol.

În total, DGA a arestat patru persoane: trei angajați ai Registrului Auto Român din Gorj și un angajat al unei societăți comerciale.

Cazul a fost cercetat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, un caz ce privește săvârșirea infracțiunilor de luare și dare de mită.

Prinderea celor patru persoane a avut loc în cadrul unei descinderi de amploare, cu ofițeri ai poliției judiciare de la Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Gorj.

Infracțiunile de dare și luare de mită au survenit pe fondul acordării dreptului de circulație pe drumurile publice a unor autovehicule achiziționate în străinătate și care nu respectau condițiile legale.

„Marţi (24 iulie, n.r.), ofiţerii DGA – SJA Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au organizat şi efectuat activitatea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială (angajat al unei instituţii publice), care a primit cu titlu de mită suma de 710 lei de la reprezentantul unei societăţi comerciale de intermediere înmatriculări autovehicule, în scopul obţinerii avizului de inspecţie tehnică a unui autovehicul achiziţionat din Anglia, care nu respecta condiţiile tehnice”, se arată într-un comunicat al DGA, potrivit Agerpres.

Mai simplu spus, după cum se înțelege din informațiile oferite de polițiști, angajatul unei societăți comerciale a vrut să înmatriculeze niște mașini aduse din străinătate, dar care nu îndeplineau condițiile legale de circulație în România, deși știa acest lucru când le-a cumpărat.

Angajații RAR au fost dați de gol de farurile automobilelor pe care au vrut să le permită înmatricularea. Farurile erau reglate după drumurile din Marea Britanie, țara lor de origine. Cum nu este disponibilă reglarea manuală, ele sunt fixate pe direcția incorectă pentru drumurile din România.

La noi, farurile trebuie construite să bată înspre partea dreaptă pentru a nu îi orbi pe cei care vin din sens opus. Însă mașinile britanice încalcă această regulă și pun ceilalți șoferi în pericol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Agerpres