Aplicația anti-corupție care ar putea da fiori chiar și PSD-ului

Aplicația anti-corupție care ar putea da fiori chiar și PSD-ului

Corupția e adânc înrădăcinată în societatea noastră și, de cele mai multe ori, reușește să fie și ascunsă de ochii lumii, însă o aplicație ar putea să o aducă la suprafață.

Acum aproape un an scriam despre o aplicație numai bună dacă vrei să afli cine e corupt dintre cei care te conduc. Aplicația era o extensie pentru Google Chrome și era creată pentru brazilieni. Aceasta avea informații detaliate despre membrii guvernului, ai parlamentului și nu numai, fiind creată în urma celui mai mare scandal de mită din Brazilia.

Nici ai noștri nu sunt ușă de biserică, dar asta știam deja de multă vreme. Toți încearcă să se scape, doar că nu prea le iese așa cum ar vrea și mai apar condamnări, unele chiar cu executare. Brazilienii sunt din nou un exemplu pe care să-l urmăm, deoarece aceștia au o aplicație de mobil care se dovedește a fi foarte utilă pe măsură ce alegerile se apropie.

”E o îmbinare perfectă de creativitate și de utilitate și reușește să aducă puterea înapoi în mâinile oamenilor”, a declarat Jay Morgan, președintele juriului Cannes Lions Mobile și director de inovație la The Monkeys, din Australia. Aplicația a câștigat marele premiu al competiției Cannes Lions, dar și un alt Leu de aur.

brazilia aplicatie coruptie

Pe măsură ce politicienii apar în public, oamenii le pot face fotografii, iar apoi, aplicația, ajutată de tehnologii de recunoaștere facială, caută în mai multe baze de date pentru a descoperi cazuri de corupție care sunt ascunse într-una din multele săli de judecată, fără să fi ajuns în presă. Corupția a atins cote maxime în Brazilia, așa că aplicația Corruption Detector e mai mult decât binevenită.

Tot ce trebuie să facă brazilienii e să îndrepte telefonul către imaginea politicienilor vizați, fie că apar la televizor, pe internet sau în viața reală. Cei care sunt implicați în scandaluri de corupție vor fi marcați cu pătrate mov, pentru a ieși rapid în evidență. Aplicația face corelații între chipuri și numele persoanelor cu o precizie de peste 98%.

Nu ne-ar strica și nouă o implementare similară, ca să-ți dai seama rapid cine are probleme cu legea și în ce dosare e judecat.

Citește și: