Cum vor reuși SUV-urile Range Rover să meargă prin ape adânci

Cum vor reuși SUV-urile Range Rover să meargă prin ape adânci

Probabil știi că SUV-urile Land Rover și Range Rover fac față cu brio celor mai dificile terenuri, dar, din 2019, vei putea să mergi cu ele chiar și prin ape adânci.

Începând cu anul viitor, toate modelele Land Rover și Range Rover, inclusiv SUV-ul electric hibrid P400e care, deocamdată, are o autonomie de doar 50 km, vor fi dotate cu senzori care-ți arată cât de adâncă este apa prin care te deplasezi.

Plecând de la ideea că ai de gând să mergi într-un safari prin Africa și-ți conduci propriul Range Rover direct printr-un lac, să-i testezi performanțele “subacvatice”, acești senzori îți vor arăta în detaliu cât de adânc este acel lac și ce neregularități sau pante are fundul apei.

Reprezentanții companiei britanice spun că SUV-urile Range Rover sunt capabile să se deplaseze chiar prin ape stătătoare de până la un metru adâncime, în măsura în care suprafața din adâncuri permite suficientă aderență pentru tracțiune.

range rover

Desigur, e puțin probabil că există prea mulți posesori de Land sau Range Rover, modele noi, care îndrăznesc să-și supună mașina la încercări atât de grele, dar dacă da, producătorul britanic promite că din 2019, mașinile sale vor fi capabile să meargă aproape prin orice categorie de terenuri accidentate, iar pentru șofer va fi ca o deplasare obișnuită prin oraș.

Range Rover va fi echipat cu un sistem avansat de senzori care măsoară adâncimea apei ce înconjoară vehiculul și-ți arată în timp real pe un ecran LCD dedicat acestei funcții cum decurge deplasarea.

Senzorii îți arată gradele pantei sau rampei, precum și nivelul apei care poate crește gradual, iar tu poți să estimezi dacă poți continua deplasarea prin apă sau mai bine găsești o rută ocolitoare.

În general, în cadrul filmărilor efectuate pentru testare, se poate vedea cum mașinile Range Rover se deplasează și prin ape al căror nivel depășește diametrul roților și ajunge până aproape de nivelul oglinzilor laterale.

În ceea ce privește echiparea tehnică a mașinii pentru deplasarea prin apă, ea există de foarte mult timp și de fiecare dată a făcut față în mod exemplar celor mai grele condiții de condus.

Dacă vrei să vezi și alte teste efectuate cu succes de Range Rover, uită-te la Dragon Challenge, din China, unde SUV-ul a înregistrat un record care nu va fi doborât prea curând.

Sursa: Jalopnik