Un Range Rover Sport urcă sute de trepte într-o reclamă spectaculoasă

Din dorința de a arăta cât sunt de bune mașinile pe care le fabrică, producătorii pun automobilele la grele încercări. La fel s-a întâmplat și cu Range Rover Sport PHEV care a urcat „doar” 999 de trepte.

Range Rover Sport PHEV, SUV-ul hibrid produs de britanic, a urcat pe „propriile picioare” până la Poarta Raiului, minunea din Parcul Tianmen, China. Poarta Raiului este o minunăție a naturii care se află în Parcul Tianmen, la o altitudine de 1.500 de metri și reprezintă cea mai mare gaură erodată a unei peșteri. Pentru a ajunge sus, turiștii trebuie să urce 999 de trepte.

Land Rover a pus modelul Range Rover Sport PHEV la grea încercare. Cu chinezul Ho-Pin Tung la volan, un cunoscut pilot, SUV-ul a trebuit să urce toate cele 999 de trepte care se întind pe o distanță de peste 11 kilometri.

Încercarea denumită „Dragon Challenge” nu a fost lipsită de riscuri, pentru că dacă nu ar fi reușit ascensiunea, cel mai probabil mașina s-ar fi prăvălit pe o distanță de câțiva kilometri buni. Cât timp a urcat 999 de trepte, mașina a fost înclinată la 45 de grade. Durata totală a provocării a fost de 22 de minute și 41 de secunde.

Pentru a-și atinge țelul, mașina ce folosește un propulsor pe benzină cu patru cilindri de 2.0 litri care produce 300 de cai putere și un motor electric de 116 cai putere a fost echipată cu anvelope speciale.

Date tehnice Range Rover Sport PHEV 2018

Automobilul Range Rover Sport PHEV (P400e) folosește un propulsor pe benzină cu patru cilindri: motorul de 2.0 litri produce 300 de cai putere, în timp ce motorul electric produce 116 cai putere.

[readmore]

Sistemul oferă în total 400 CP și 640 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6.7 secunde, iar viteza maximă este de 220 km/h. În modul electric, autonomia ajunge la 50 de kilometri. Automobilul are în Marea Britanie un preț de pornire de 84.400 de lire sterline, aproximativ 95.000 de euro.

Etichete: