Un Range Rover Sport urcă sute de trepte într-o reclamă spectaculoasă

Din dorința de a arăta cât sunt de bune mașinile pe care le fabrică, producătorii pun automobilele la grele încercări. La fel s-a întâmplat și cu Range Rover Sport PHEV care a urcat „doar” 999 de trepte.

Range Rover Sport PHEV, SUV-ul hibrid produs de britanic, a urcat pe „propriile picioare” până la Poarta Raiului, minunea din Parcul Tianmen, China. Poarta Raiului este o minunăție a naturii care se află în Parcul Tianmen, la o altitudine de 1.500 de metri și reprezintă cea mai mare gaură erodată a unei peșteri. Pentru a ajunge sus, turiștii trebuie să urce 999 de trepte.

Land Rover a pus modelul Range Rover Sport PHEV la grea încercare. Cu chinezul Ho-Pin Tung la volan, un cunoscut pilot, SUV-ul a trebuit să urce toate cele 999 de trepte care se întind pe o distanță de peste 11 kilometri.

Încercarea denumită „Dragon Challenge” nu a fost lipsită de riscuri, pentru că dacă nu ar fi reușit ascensiunea, cel mai probabil mașina s-ar fi prăvălit pe o distanță de câțiva kilometri buni. Cât timp a urcat 999 de trepte, mașina a fost înclinată la 45 de grade. Durata totală a provocării a fost de 22 de minute și 41 de secunde.

Pentru a-și atinge țelul, mașina ce folosește un propulsor pe benzină cu patru cilindri de 2.0 litri care produce 300 de cai putere și un motor electric de 116 cai putere a fost echipată cu anvelope speciale.

Date tehnice Range Rover Sport PHEV 2018

Automobilul Range Rover Sport PHEV (P400e) folosește un propulsor pe benzină cu patru cilindri: motorul de 2.0 litri produce 300 de cai putere, în timp ce motorul electric produce 116 cai putere.

[readmore]

Sistemul oferă în total 400 CP și 640 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6.7 secunde, iar viteza maximă este de 220 km/h. În modul electric, autonomia ajunge la 50 de kilometri. Automobilul are în Marea Britanie un preț de pornire de 84.400 de lire sterline, aproximativ 95.000 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: