Range Rover a înregistrat cel mai tare (și mai inutil) record

Range Rover a stabilit un nou record care a uimit publicul de la Festivalul Vitezei Goodwood. SUV-ul a urcat un deal doar pe două roți, în perfect echilibru.

Range Rover nu încetează să uimească, iar când intră în competiții, face adevărate minuni. Range Rover lasă impresia că este mai mult decât un simplu SUV. E o minune inginerească ce stabilește record după record.

Cei care au vizionat Festivalul Vitezei de la Goodwood de anul acesta au putut fi martorii uneia dintre cele mai tari cascadorii cu mașini: mersul pe două roți cu un autoturism. Iar partea cea mai interesantă e că Range Rover nu e o mașinuță de oraș, cu două locuri, ușoară, ci un SUV robust, foarte greu, masiv, dar extrem de eficient în condiții de drum înclinat.

De această dată însă, nu drumul s-a înclinat în fața lui, ci Range Roverul. Recordul a fost stabilit de către cascadorul Terry Grant. Aflat la bordul unui Range Rover Sport SRV, Grant a trebuit să străbată o cursă de de-o milă (1,6 km), în urcare și la o viteză cât mai mare, doar pe două roți.

Grant a terminat tensionata cursă de 1,6 km în doar două minute și 24 de secunde, după ce a menținut masivul SUV în perfect echilibru. Și trebuie ținut cont că nu a mers doar în linie dreaptă. Drumul parcurs a fost presărat cu mai multe curbe și a trebuit să efectueze cursa în urcare, pentru că pista se află pe un deal.

Pentru a termina cursa în doar două minute, îți imaginezi că este nevoie și de viteză, nu doar de echilibru. Grant a reușit să mențină Range Roverul stabil, fără înclinări, la o viteză de peste 90 km/h, în curbe și în urcare.

A fost o cursă care a dat multe emoții publicului și prezentatorului. Terry Grant nu a avut timp să se streseze, pentru că a trebuit să fie foarte concentrat. Au fost probabil, cele mai intense minute din viața lui, mai ales că înainte de competiție, la simulări, a încercat de patru ori să termine cursa, dar nu a reușit. Abia a cincea oară a fost cu noroc.

Range Rover nu este pentru prima dată în fața unor astfel de provocări. La începutul acestui an, un pilot de de încercări a condus un Range Rover pe treptele înguste care duc spre Poarta Cerului, din China.

Povocarea Dragonului, cum a fost denumită, a uimit întreaga lume, dar a fost o cursă încheiată cu succes, la o altitudine amețitoare, unde nici nu propriile picioare nu ai îndrăzni să urci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: