S-a dat startul programului Rabla: câți bani primești dacă-ți iei mașină nouă

S-a dat startul programului Rabla: câți bani primești dacă-ți iei mașină nouă

S-a dat startul programului Rabla și Rabla Plus, prin care poți să-ți schimbi mașina veche cu una nouă, iar dacă îți cumperi una electrică sau hibrid, primești un bonus.

Ministrul Mediului Gabriela Gavrilescu a anunțat că programul Rabla continuă și anul acesta, iar după suplimentarea bugetului, cele 198 de milioane de lei, care reprezintă contravaloarea a 30.000 de prime de casare, vor putea fi folosite pentru cetățenii care vor să-și ia o mașină nouă.

Programul Rabla a început de luni, 17 septembrie, după ce, până acum, s-a așteptat rectificarea bugetară.

„De luni, va începe programul Rabla. Cele 30.000 de prime de casare aprobate prin rectificare vor putea fi accesate de către români. Acordăm în continuare aceeași primă de casare de 6.500 de lei. Putem să cumulăm această sumă de casare. Dacă cumpărăm o mașină hibrid primim încă 1.700 de lei, iar în cazul mașinilor cu emisii de 98 de grame la suta de kilometri bonusul este de o mie de lei”, a declarat ministrul Mediului, conform profit.ro.

Prin urmare, este valabil și pentru Rabla Plus, pentru mașinile electrice și hibrid. Trebuie să ne raliem din nou regulilor impuse de Uniunea Europeană, așa că Ministerul Mediului punctează asupra importanței creșterii numărului automobilelor care nu poluează sau care afectează mediul într-o foarte mică măsură. Bineînțeles, pentru așa ceva, ai nevoie și de infrastructură pe măsură și, mai ales, stații de alimentare a bateriilor pentru vehiculele electrice și hibride.

Actualul program Rabla este programat să continue și anul viitor, în condițiile în care ministerul de resort urmărește să fie introduse pe piață cel puțin 50.000 de mașini noi.

Bugetul de venituri și cheltuieli al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru anul 2018, rectificat, a fost adoptat în ședința Guvernului de joi, 13 septembrie. În urma rectificării bugetare, programul Rabla Clasic a fost suplimentat cu 198 de milioane de lei, atât pentru persoane fizice, cât și juridice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: profit.ro