„M*IE PSD”, în lanul de rapiță: cine a făcut grozăvia

„M*IE PSD”, în lanul de rapiță: cine a făcut grozăvia
Sursa foto: Mesajul, privit și fotografiat din punctul potrivit. Sorin Bobiș via Facebook.

Într-o oarecare zi de vineri, 20 iulie, pe Facebook a fost consemnat un viral: poza cu mesajul „M*IE PSD” în lanul de rapiță. Planul a fost îndrăzneț, implementarea și mai și.

Mesajul „muie PSD” are o tracțiune incredibilă în România. De la plăcuțe de înmatriculare la mesaje pe Facebook, e poate cea mai populară lozincă a acestor zile și luni. Doi prieteni din vestul României au vrut să facă ceva mai mare, mai vizibil, din aceste vorbe.

Sorin și Alexandre, cel de-al doilea fiind francez de unde și numele mai ciudat, au arat un câmp cu acest mesaj la adresa PSD. Sorin a publicat pe contul său de Facebook fotografii cu mesajul adresat PSD „desenat” chiar în mirişte.

Pozele au fost făcute în satul Sâmboleni, comuna Cămăraşu, situat la 53 de kilometri de Cluj. E la aproximativ 60 de kilometri de Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”, de unde și invitația pentru cei care călătoresc cu avionul să arunce o privire spre câmp.

Cei doi au avut nevoie doar de un GPS, niște calcule, un tractor și un combinator (utilaj tras de tractor – n.r.). Literele au cam 60 de metri și sunt groase de trei metri. Au fost gata în câteva ore.

„[…] noi voiam să scriem un mesaj, nu era ăsta mesajul, dar după ce am văzut imaginile cu cei care au venit din străinătate și au preluat ideea asta, adică ideea asta de litere, ne-am propus să facem și noi la fel”, a declarat Sorin pentru VICE România. „Este, într-adevăr, o chestie care poate fi considerată jignitoare, dar este în DEX explicație pentru cuvântulmuie care nu are conotații defăimătoare”.

El a mai spus că mesajul nu e doar o glumă. „[L-am făcut] în semn de protest, dar și din solidaritate cu românii veniți din străinătate cu acest mesaj scris pe plăcuțele de înmatriculare”, a conchis el.

Citește și:
Etichete: