Facebook, interzis copiilor: ce pățesc cei care n-au vârsta minimă

Facebook, interzis copiilor: ce pățesc cei care n-au vârsta minimă

În teorie, ar trebui să ai minim 13 ani pentru a-ți face un cont pe Facebook. În practică, fiecare dintre noi știe niște micuți cu vârste mult mai fragede care nu ar trebui să fie online.

În conformitate cu o bucată de legislație din Statele Unite ale Americii, orice persoană care își face un cont pe Facebook trebuie să aibă o vârstă minimă de 13 ani. Aceeași restricție menționată în US Child Online Privacy Protection Act se aplică în cazul tuturor rețelelor de socializare și a altor tipuri de platforme online.

A existat și un episod din serialul Sillicon Valley care făcea referirea la legea cu pricina sau, mai precis, la amenda incredibilă pe care riști să o primești dacă o ignori. Din câte se pare, riști să fii taxat pentru fiecare persoană în parte mai mică de 13 ani care este online cu ajutorul tău ca realizator al platformei.

După ce un jurnalist sub acoperire pentru postul britanic Channel 4 a scos la iveală mai multe iregularități legate de meseria de moderator la Facebook, oficialii companiei americane au făcut mai multe anunțuri în ultima săptămână. Cel mai recent dintre ele are legătură cu implementarea mult mai strictă a restricției de vârstă.

În trainingul de moderator la Facebook, redactorul Channel 4 a fost atenționat să nu șteargă conturi de copii sub 13 ani, decât în cazul în care există o afirmație clară prin care respectivul recunoaște că este atât de mic. „Dacă nu, ne facem că suntem orbi și nu avem nici o idee cum arată un minor.”

De acum înainte, orice cont care este raportat ca aparținând unei persoane cu o vârstă atât de mică, va fi dezactivat instant și va reveni online doar după ce persoana din spatele contului trimite o poză cu buletinul sau alt act de identitate.

Pentru a intra în vizorul moderatorilor Facebook, un cont poate fi raportat pentru cu totul altceva, dar dacă o analiză preliminară se reflectă în concluzia că ar avea sub 13 ani, contul este parcat.

Citește și: