Tesla Model X se întoarce în fabrică din cauza unor cabluri defecte

Tesla Model X se întoarce în fabrică din cauza unor cabluri defecte
Alexandru Puiu
07:38 13.10.2017

Tesla Model X ar putea fi cea mai populară mașină electrică din piață, dar se pare că vine la pachet cu un defect de fabricație pentru un număr mare de utilizatori.

Nu mai puțin de 11.000 de exemplare de Tesla Model X vor reveni în fabricile Tesla de la cumpărători pentru a beneficia de o reparație. Dacă rămâne ”netratată”, respectiva problemă s-ar putea reflecta într-o soartă dezastruoasă pentru pasagerii din spate ai autovehicolului în timpul unui accident.

Conform declarațiilor oficiale, problema este dată de cablurile care fixează scaunele din spate în poziția verticală atunci când nu sunt rabatate pentru mai mult spațiu. Posesorii de Model X ale căror scaune din spate nu se rabatează, sunt imuni la această problemă.

Cele 11.000 de mașini Tesla Model X cu probleme de fabricație au fost realizate între 28 octombrie 2016 și 16 august 2017. În contextul în care viteza de fabricație a acestor mașini nu este foarte mare, e foarte probabil să vorbim de potențiale probleme la majoritatea autoturismelor Model X fabricate în ultimul an.

Vestea bună este că doar vreo trei procente dintre mașinile rechemate în fabrică prezintă un risc pentru pasagerii din spate în timpul unui accident, dar măsura anunțată de compania americană are caracter preventiv. Cu alte cuvinte, deși gestul anunțat astăzi s-ar putea să coste foarte mult compania fondată de Elon Musk, mai importantă este siguranța pasagerilor.

Un purtător de cuvânt al companiei a ținut să menționeze că nu a fost sesizat nici un accident ca rezultat al problemei raportate astăzi. Inginerii gigantului au observat problema în interiorul fabricii, pe parcursul unor teste de rutină. Aparent, cablurile problematice nu se fixau bine în momentul în care ai fi ridicat rândul de scaune din spate, iar la șocuri puternice, aceleași scaune s-ar fi putut rabata cu tot cu pasageri.

Cei care se află în posesia unui Tesla Model X produs în ultimul an ar fi bine să contacteze o reprezentanță Tesla pentru a-și remedia situația. Aparent, intervenția efectivă pentru soluționarea problemei nu durează decât 10 minute.

loading...