Un Porsche zburător ar putea deveni realitate, din surse oficiale

Un Porsche zburător ar putea deveni realitate, din surse oficiale

Majoritatea companiilor care au anunțat proiecte de mașini zburătoare au avut experiență în aeronautică. Există însă și excepții, iar Porsche se numără printre ele.

Dacă ai visat vreodată la un Porsche zburător, pe parcursul vieții noastre, visul tău s-ar putea să devină realitate. Producătorul german al unora dintre cele mai atrăgătoare creații pe patru roți de pe întregul mapamond plănuiește să-și diversifice portofoliul. Într-o perioadă în care Uber a făcut deja investiții într-un proiect de mașini zburătoare, noi servicii se pare că vor fi construite de la zero pentru noul mijloc de transport cu elice.

Cea mai nouă companie care a anunțat că plănuiește să facă investiții în domeniul mașinilor zburătoare este Porsche. Mai multe informații despre viitorul proiect au fost detaliate într-un raport al celor de la Reuters, pornind de la un interviu cu directorul de vânzări al companiei.

Gigantul deținut de Volkswagen se pare că va dezvolta un mijloc de transport premium menit să concureze cu serviciile de ride sharing existente și cu alte taxiuri zburătoare aflate în dezvoltare pe întregul mapamond.

Întrebat dacă plănuiește să dezvolte așa ceva, Detlev von Platen a spus că o astfel de investiție ar avea sens. ”Dacă șofez de la fabrica Porsche din Zuffenhausen până la aeroportul din Stuttgart, îmi trebui cel puțin 30 de minute, dacă am noroc. Un zbor ar dura doar 3 minute și jumătate.” Aceste afirmații au fost făcute de Detlev într-un interviu acordat publicației Automobilwoche.

În privința detaliilor despre o mașină zburătoare de la Porsche, aceea se pare că va oferi un anumit nivel de control oferit șoferului, dar cea mai mare parte a operațiunilor de pilotaj vor fi autonome. Ideea este ca un astfel de mijloc de transport să nu necesite licență de pilot pentru a fi utilizată, iar cei de la Porsche sunt optimiști că un astfel de concept e verosimil. Dacă nu era evident, vor trece câțiva ani, până când vom vedea primele prototipuri funcționale.