Ce e un roast și de ce Victor Ponta o să facă unul numit „Puie Monta”

Ce e un roast și de ce Victor Ponta o să facă unul numit „Puie Monta”

Victor Ponta va deveni primul politician din România care va fi subiectul unui roast. Va fi un eveniment organizat, iar Ponta și-a exprimat acordul (evident).

Dacă nu te-a pasionat vreodată acest gen de glume și nu știi ce este un roast, e bine să știi că acesta e un tip de spectacol de comedie pe care nu oricine îl agreează.

Motivul este simplu: comediantul sau comedianții de pe scenă aleg o persoană ca țintă a glumelor, de regulă insulte cu scopul de a amuza publicul. Atât cei care fac glumele, cât și subiectul sunt de acord, evident. De regulă, evenimentele de tipul acesta sunt folosite pentru strângere de fonduri. Sau doar ca să spele imaginea cuiva, cum e acum cu Victor Ponta.

Cel care l-a convins pe Victor Ponta să fie țintă oficială pentru glume și alte insulte este Cosmin Nedelcu, cunoscut drept Micutzu.

Roast-ul lui Ponta va fi pe 14 septembrie, dar locul și invitații pentru public vor fi anunțați peste vreo două săptămâni.

puie monta victor ponta roast

„El a acceptat după vreun an de când i-am propus. Am încercat cu mai mulţi politicieni, dar doar el a spus da. Nu ştiu exact care este motivul lui, eu doar m-am bucurat că a acceptat”, a declarat comediantul pentru News.ro.

E de mirare, mai ales că persoanele publice rareori acceptă să-și bată cineva joc de el pe bani și spre amuzamentul cuiva.

Victor Ponta a fost prim-ministrul României din 2012 până în 2015, când a fost presat de protestele post-Colectiv să-și dea demisia din fruntea Guvernului. A urmat o perioadă în care Ponta a intrat într-un con de umbră, în care doar apropiații au mai știut ceva de el. Când a considerat că românii au uitat, a reapărut în viața publică și chiar a fondat un nou partid, după ce a plecat din PSD. Azi, este liderul grupării politice Pro România, cu care încă mai speră că va recâștiga din simpatia de altădată.

Poate că și acceptul său de a deveni subiectul unui roast are legătură cu strategia lui de reabilitare în ochii electoratului. După cum am mai zis, Ponta va fi primul politician român care a acceptat să fie subiectul unor insulte la care lumea să se amuze. Ba mai mult, vrea ca spectacolul să se numească „Puie Monta”, un joc de cuvinte popularizat în perioada mandatului său. Cam cum e „muie PSD” în aceste zile.

Citește și:
Sursa: news.ro