Revista presei: Dacian Cioloș atacă PSD; ministrul Justiției îl amenință pe Ponta; Tăriceanu, judecat la Curtea Supremă

Revista presei: Dacian Cioloș atacă PSD; ministrul Justiției îl amenință pe Ponta; Tăriceanu, judecat la Curtea Supremă

Premierul Dacian Cioloș a răspuns agresiv la o serie de acuzații ale PSD. ministrul Justiției anunță că îl va da în judecată pe Victor Ponta dacă o mai calomniază, Călin Popescu Tăriceanu este la Curtea Supremă de Justiție – acestea sunt cele mai importante știri ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vrei să afli cele mai importante informații ale zilei, le găsești mai jos.

Guvernul va modifica prin ordonanţă de urgenţă legea Codului Fiscal, în sensul corectării regimului facilităţilor pentru veterani, scopul acestui demers fiind „repararea“ unei „greşeli făcute de guvernul Ponta şi votată în Parlament“, a declarat, joi, pentru Mediafax, premierul Dacian Cioloş. Vreau să clarific în primul rând un lucru. Acest guvern nu a venit cu modificări care să elimine drepturi, facilităţi fiscale sau să impună alte taxe şi impozite veteranilor. Am fost surprins să constat că suntem ameninţaţi cu moţiunea de cenzură pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gândit, redactat şi votat chiar de partidul care lansează aceste ameninţări. Hotărârea de guvern dată de noi în primăvară venea cu unele clarificări, dar nu avea cum să modifice ceva din legea Codului Fiscal. Cu experienţa dumnealui în administraţie, domnul Dragnea ar trebui să ştie aceste lucruri’, a spus prim-ministrul Cioloş, întrebat dacă guvernul va extinde scutirile fiscale pentru veteranii de război şi la bunurile folosite în comun cu familiile acestora, ca o reparaţie inclusiv morală.

Citește mai multe despre atacul lui Cioloș la Ponta: adev.ro/obduh6

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat joi noaptea, pe pagina personală de Facebook, că îl va chema în instanţă pe Victor Ponta dacă o mai calomniază. De la începutul anului, fostul premier a făcut mai multe declaraţii descalificante la adresa ministrului Justiţiei. Mesajul Ralucăi Prună: „Un tip pe nume VV Ponta ma face stalinistă. Din nou, a suta oară. Mai bate câmpii si cum ca as fi membru ISIS. Am predat filosofie politica, nu voi zăbovi: l-as fi pus sa repete anul. Pentru delir ideologic.  Suntem însă în alt joc si el e (încă) in politica mare. Il anunţ public – ca avocat intrat pe bune în profesie, ca pentru toate calomniile îl voi invita de azi înainte sa probeze în instanţa astfel de afirmaţii. Poate îşi ia un avocat neintrat pe usa din dos in barou, ca argumentele formulate de unul singur nu conving oameni raţionali, care au silogismul acasă si care cunosc rigorile legii. Pe cei mulţi, scârbiţi de cum sunteţi reprezentati, de aici si de aiurea de prin exilul global, va invit la reflecţie: nu cumva meritam mai mult decât un rebut intelectual de acest tip?! Hai sa dam delete, putem, e o chestie utilitarista (pt VV Ponta, asta e o chestie legată de număr, va explic gratis)”.

Vezi care au fost toate atacurile lui Ponta la adresa ministrului Prună: adev.ro/obf8hk

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu s-a prezentat, vineri dimineaţa, la Curtea Supremă unde se dă startul procesului în care va fi judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Procurorii l-au trimis în judecată pe al doilea om în stat la începutul lunii iulie în dosarul retrocedării ilegale a Pădurii Snagov şi a Fermei regale Băneasa. Procesul se desfăşoară în această fază în cameră preliminară, şedinţa de judecată nefiind publică. Anchetatorii afirmă că Tăriceanu a minţit atunci când a fost audiat în legătură cu dosarul „Ferma Băneasa”, în care Remus Truică, prinţul Paul, Dan Andronic şi mai mulţi milionari israelieni au fost deja trimişi în judecată.

Citește mai multe despre procesul în care este judecat Călin Popescu Tăriceanu: adev.ro/obf9v6

Citește și: