Cum reușesc polițiștii cu iPhone să fie mai eficienți la lucru

Cum reușesc polițiștii cu iPhone să fie mai eficienți la lucru

Polițiștii care folosesc iPhone-uri în detrimentul altor telefoane au ajuns să fie mai eficienți în timpul programului, spre beneficiul tuturor.

Acum aproximativ jumătate de an, polițiștii din New York City erau anunțați că vor primi un upgrade important pentru telefoanele pe care le au în dotare. Până la acea vreme, Microsoft a avut parte de un contract destul de profitabil cu autoritățile, compania oferind 36.000 de telefoane cu Windows pentru polițiștii din oraș. Windows Phone a murit, așa că aceștia au făcut tranziția către iPhone-uri.

Contractul de 160 de milioane de dolari a luat sfârșit, iar acum, polițiștii au ocazia să folosească fie un iPhone 7, fie un iPhone 7 Plus. Secțiile de poliție nu au de plătit nimic, deoarece telefoanele sunt oferite ca upgrade-uri conform unui contract cu operatorul AT&T.

”Oferim aproximativ 600 de telefoane pe zi”, spune Comisarul adjunct pentru Informație și Tehnologie al NYPD, Jessica Tisch, care adaugă și că polițiștii sunt foarte bucuroși de schimbare.

Partea cea mai bună e că nu vorbim doar de o fiță aici, ci și de utilitate în ceea ce privește atribuțiile de serviciu. Conform spuselor lui Tisch, polițiștii din New York reușesc să fie mai eficienți cu până la 14% în ceea ce privește timpul de răspuns. De asemenea, telefoanele îi ajută pe polițiști să primească informații și imagini cu suspecții în doar câteva minute de la producerea unui eveniment.

”Cred că e cea mai bună unealtă pe care o poți avea ca polițist în patrulare”, spune Christopher Clampitt. ”Ajungem unde este nevoie mult mai repede, uneori în același timp cu momentul în care evenimentul este transmis prin stațiile radio”.

Înainte de upgrade, smartphone-urile polițiștilor din New York erau Lumia 830 și Lumia 640 XL, apărute în octombrie 2014, respectiv martie 2015.

Citește și: