iOS 11.3 îți spune clar dacă ai probleme cu bateria la iPhone

iOS 11.3 îți spune clar dacă ai probleme cu bateria la iPhone

Dacă trăiești cu impresia că iPhone-ul tău a devenit mai lent din cauza actualizărilor Apple, o viitoare versiune de firmware va elucida misterul.

Cei de la Apple au fost foarte criticați în ultimele luni din cauza faptului că au încetinit telefoane utilizatorilor cu bună știință, prin update-uri de iOS. Criticii au considerat că gestul cu pricina a fost făcut pentru a forța utilizatorii să-și facă upgrade la noile modele de iDevice-uri. Nu de alta, dar în momentul în care un smartphone tinde să devină inutilizabil fără să-i faci nimic, te gândești că are o problemă și trebuie schimbat.

De partea cealaltă a baricadei, oficialii gigantului din Cupertino și-au justificat gestul ca fiind o soluție pentru telefoanele care se închideau din senin din cauza bateriilor uzate. În contextul în care mai mulți internauți s-au plâns că li se închide iPhone-ul cu 30-40% la baterie, inginerii Apple și-au dat seama că micșorarea frecvenței de tact a procesorului reprezintă un artificiu ce previne apariția problemei.

Între timp, Apple a ajuns să aibă câteva zeci de procese pe rol în diverse colțuri ale mapamondului din cauza iPhone-urilor lente. Pentru a mai calma spiritele, compania a americană a redus de la 79 la 29 de dolari costul înlocuirii unei baterii. În același timp, a promis că, printr-o actualizare de firmware, va oferi utilizatorilor informații detaliate despre starea bateriei din interior.

iOS 11.3 va fi lansat în variantă finală în această primăvară. Până atunci, amatorii de experimente pot face teste cu iOS 11.3 în variantă beta. A doua versiune de beta lansată în ultimele 24 de ore include o secțiune în meniu intitulată Battery Health sau Sănătatea Bateriei. Dacă faci un tap pe ea, vei vedea un meniu precum cel din capturile de ecran de mai jos. Acolo ți se va aduce la cunoștință capacitatea actuală a bateriei în raport cu o baterie nouă și dacă funcționează la parametri optimi. Având în vedere că funcția Battery Health este marcată ca fiind în beta, va fi interesant de văzut daca va mai suferi modificări până la varianta finală de iOS 11.3.

 

ios-11-battery-health

Citește și: