07 feb. 2018 | 08:32

iPhone 8 și iPhone X nu riscă să încetinească din cauza bateriei slabe

ACTUALITATE
iPhone 8 și iPhone X nu riscă să încetinească din cauza bateriei slabe

După scandalul încetinirii iPhone-urilor, cei de la Apple au ajuns în vizorul autorităților. Partea bună este că posesorii de iPhone 8 și iPhone X sunt imuni.

La mijlocul lunii decembrie, au început să apară online multe dovezi legate de mecanismul ”înșelător” folosit de Apple pentru prevenirea închiderii bruște a aparatelor. Dacă folosești un iPhone a cărui baterie s-a uzat în ultimele luni sau ultimii ani, frecvența de lucru a procesorului din interior va deveni semnificativ mai lentă printr-o actualizare de firmware.

Fenomenul se petrece pentru evitarea generării vârfurilor de consum energetic. În mod tradițional, acele vârfuri au abilitatea de a-ți închide brusc telefonul când ai 30-40% la baterie. Pur și simplu, un acumulator defectuos nu poate să facă față cererii energetice. Partea bună este că, dacă îi schimbi bateria unui iPhone afectat de problemă, smartphone-ul redevine sprinten ca în prima zi.

Primele telefoane afectate au fost iPhone 5S. Fenomenul este însă întâlnit și la iPhone 7, 6S sau iPhone 6. Dacă te-ai gândit că ai făcut o investiție fabuloasă în iPhone X doar pentru a fi de asemenea afectat de situația neplăcută într-un an sau doi, te vei bucura să afli că nu este cazul. Din câte se pare, gigantul din Cupertino a găsit o soluție hardware la problemă, iar aceea a fost implementată pe toate dispozitivele lansate în toamna anului trecut.

”iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X incorporează actualizări hardware ce permit un management al performanței mai avansat. Acela facilitează abilitatea sistemului iOS de a anticipa și de a evita o închidere bruscă [a telefonului]” Detalii despre actualizarea de hardware au fost înaintate către senatorul John Tune al Statele Unite printr-o scrisoare deschisă ce poate fi parcursă în întregime la această adresă. 

În mod evident, mecanismul prezent în iPhone-urile anunțate anul trecut va fi prezent și în telefoanele Apple lansate pe viitor. Astfel, problema smartphone-urilor lente va fi de domeniul trecutului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele