Clona de iPhone X care te uimește prin preț și performanță

Când te gândești la o clonă de iPhone X, îți asumi din start niște compromisuri majore de performanță și design, dar Oukitel U18 te-ar putea uimi.

Nu este prima oară când detaliem o clonă de iPhone X, dar se pare că timpul care a trecut de la lansarea smartphone-ului Apple a fost folosit pentru finisarea unei clone surprinzătoare. Cu siguranță vom mai vedea și alte tentative în lunile care urmează, dar momentan detaliem noul telefon chinezesc de la Oukitel.

Intitulată Oukitel U18, această clonă de iPhone X seamănă foarte bine cu un terminal al gigantului din Cupertino. Are până și zona neagră din partea superioară a ecranului, chiar dacă nu ascunde acolo aceiași senzori futuriști din telefonul Apple. Pe de altă parte însă, camera frontală facilitatează interacțiunea prin gesturi cu telefonul și include până și funcția de deblocare facială.

Terminalul este livrat cu o baterie generoasă de 4.000 mAh, un detaliu care a devenit sinonim cu brandul Oukitel. Compania ține foarte mult la autonomia smartphone-urilor din portofoliu. Din acest motiv, a lansat în 2017 Oukitel K10000 Pro cu o baterie de 10000 mAh.

În rest, dispozitivul este construit în jurul unui panou de 5,85 inci, cu un raport de aspect de 21:9 și o rezoluție nativă 720p. Partea de procesare este asigurată de o combinație între un SoC MediaTek MT6750T, 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Pentru încărcare folosește un port USB C. Sistemul de operare preinstalat este Android 7.0. Pe spate are două camere principale de 16, respectiv 5 megapixeli și, spre deosebire de iPhone X, găzduiește un senzor de amprentă.

Singura problemă este că zona neagră din partea de sus a telefonului nu interacționează foarte bine cu software-ul. Probleme similare au existat și pe iPhone X la momentul lansării, până când dezvoltatorii și-au actualizat majoritatea aplicațiilor. Din păcate, sunt reticent că ar exista același interes pentru un brand necunoscut ca Oukitel. Prețul de achiziție pentru aparat este 159 de dolari.

Alexandru Puiu
14:15 06.02.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video