Pocophone F1 e telefonul chinezesc de care o să mai auzi datorită prețului

Pocophone F1 e telefonul chinezesc de care o să mai auzi datorită prețului

Xiaomi Pocophone F1 este probabil cel mai intens discutat smartphone lansat anul acesta. Asta pentru că are specficații tehnice de top și un preț incredibil de mic.

Atât Apple, cât și Samsung au lansat telefoane anul acesta care trec peste pragul psihologic de 1000 de dolari. Vin cu specificații de top și cu design premium și au un preț pe măsură. În același timp, mai ales din China, apar producători care lansează telefoane ce au componente extrem de puternice și le oferă la prețuri imbatabile.

Xiaomi a prezentat Pocophone F1, cel mai ieftin telefon cu cel mai rapid procesor la ora actuală. Pocophone F1 are un ecran LCD cu o diagonală de 6,2 inci, are o crestătură în partea de sus, și o rezoluție de 2.246 x 1.080 pixeli. Îl poți cumpăra chiar din România, dacă dorești.

Partea de procesare este o combinație dintre un Snapdragon 845 octa core la 2,8GHz cu 6 sau 8GB RAM în funcție buget. Memoria internă variază între 64, 128 sau 256 GB. Amatorii de fotografii vor profita de combinația între două camere principale de 12, respectiv 5 megapixeli. Pentru selfie-uri, ți se pune la dispoziție un senzor de 20 de megapixeli cu F/2.0.

Nu în ultimul rând, telefonul vine cu o baterie de 4.000 mAh care ar trebui să ducă o zi de muncă fără probleme. Toate aceste lucruri sunt oferite la un preț de pornire de 300 de dolari. Este aproape de neimaginat cum un producător poate să ofere un astfel de telefon la un preț atât de mic. Înainte de Pocophone F1, cel mai ieftin telefon de top era cel al chinezilor de la OnePlus.

Pocophone F1 are Android cu interfață Xiaomi

Atunci când cumperi un iPhone sau un Samsung știi la ce să te aștepți, știi că telefonul este premium și se simte premium. Componentele utilizate în construcția telefonul sunt de calitate și știi că nu o să se spargă sau că o se strice ușor. La un telefon ca Pocophone știi că s-au făcut compromisuri la construcția telefonului, altfel nu s-ar putea ajunge la un preț atât de mic.

Un alt element pe care trebuie să-l ai în considerare este software-ul pe care rulează telefonul. Multe flagship-uri Android au același procesor, aceeași cantitate de memorie RAM, dar experiența de utilizare este alta, asta în principal datorită software-ului.

Gadgetul vine preinstalat cu Android Oreo, dar interfața Google este mascată de MIUI 9.6 cu o temă personalizată intitulată Poco. Asta ar putea face ca telefonul să nu meargă la fel de bine ca unul cu aceleași componente, dar care rulează Android Stock. Mai mult, această interfață poate avea elemente de funcționare pe care nu ți le dorești sau elemente grafice urâte. Sigur, poți să-ți instalezi un alt launcher, însă asta e o altă bătaie de cap.

Aici mai intervine și problema bloatware-ului, adică a aplicațiilor preinstalate de producător de care nu poți să scapi decât dacă instalezi un alt ROM. Pentru a face asta trebuie să deblochezi bootloader-ul, iar pentru a-l debloca Xiaomi îți cere să folosești o unealtă proprie, dar vei avea și de așteptat o perioadă de timp destul de mare.

Inițial, așteptarea era de trei zile, dar acum s-a ajuns la 15 zile.

De asemenea, Xiaomi Pocophone F1 nu o să facă niciodată fotografii la fel de bune ca un iPhone Xs sau ca Samsung Galaxy Note 9, iar asta este un element extrem de important.

Smartphone-ul a devenit camera de fotografiat pe care o avem tot timpul la noi și este important ca acesta să se comporte bine. Google a demonstrat că poate face minuni cu un telefon cu o singură cameră, pe când altele folosesc două sau trei pentru a obține rezultate mai proaste. Asta este posibil mai ales datorită faptului că software-ului începe să devină din ce în ce mai important în determinarea calității unei fotografii.

Ultimele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere este faptul că ecranul este LCD ceea ce înseamnă că nu va fi la fel de bun ca unul OLED, regăsit pe telefoanele de top de la Samsung, Apple sau Sony și nici nu o să găsești opțiuni premium precum încărcare wireless, dar nici NFC.

Un flagship ieftin este o opțiune pentru multă lume, dar cu siguranță nu este un telefon bun pentru toată lumea, cum ar putea fi unul de la Samsung, Huawei sau Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: