28 aug. 2018 | 06:15

Chinezii de la Xiaomi lansează global cel mai ieftin telefon de top

ACTUALITATE
Chinezii de la Xiaomi lansează global cel mai ieftin telefon de top

Anunțat oficial în urmă cu câteva săptămâni, Pocophone F1 al celor de la Xiaomi este cel mai interesant telefon de top al momentului, cu un preț care te lasă cu gura căscată. Spre deosebire de alte chinezării care-ți fură privirea, F1 a fost lansat global.

Timp de câteva săptămâni, Pocophone F1 a fost subiectul multor speculații. Nu știa nimeni exact care este piața de destinație pentru acest telefon cu specificații high-end și un preț mai mic decât orice alternativă. În final, Xiaomi a lansat Pocophone F1 în India ca un prim model dezvăluit sub un brand independent. Din câte se pare Pocophone va funcționa pentru Xiaomi într-o manieră similară cu Honor pentru Huawei.

Spre deosebire de 90% dintre gadgeturile din portofoliul Xiaomi, chinezii au decis să lanseze noul Pocophone F1 în fiecare colț al globului. Anunțul a fost făcut simultan în cadrul unor conferințe din Paris, Jakarta și Hong Kong. Astfel, aflăm detaliile de disponibilitate despre îndrăgitul gadget și ne putem forma o opinie clară vizavi de valoarea de achiziție cu care va ajunge în România.

Pocophone F1 disponibilitate europa

În mod previzibil, valorile comunicate pentru Paris sunt aceleași la care îl vei putea cumpăra în întreaga Europă. Pocophone F1 va avea un preț de pornire de 330 de euro pentru configurația cu 6GB RAM și o memorie internă de 64GB. Modelul cu 6GB RAM și 128GB de spațiu va fi de 370 de euro.

Telefonul va ajunge în magazine în septembrie. Din motive greu de întețeles, spaniolii sunt un pic mai norocoși și vor putea cumpăra același gadget cu 30 de euro mai ieftin.

În orice caz, dacă este prima oară când auzi de Pocophone F1 de la Xiaomi, acest telefon are o configurație apropiată de cea a unor telefoane de top cu un preț dublu. Cu aproximativ 150 de euro mai ieftin decât cel mai nou OnePlus, F1 are un Snapdragon 845, un panou IPS de 6,18 inci cu o rezoluție de 1080 x 2246 pixeli și două camere principale.

Ca bonus, autentificarea facială funcționează pe întuneric datorită unui mecanism cu infraroșu similar cu cel din iPhone X.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele