22 iun. 2018 | 06:00

Microsoft colaborează cu Nintendo, ca să iasă în fața PlayStation

VIDEO ACTUALITATE

În oceanul de jocuri disponibile pentru orice platformă, amatorii de gaming se bucură mai mult ca niciodată de faptul că unele dintre titluri sunt cross-platform. Nimic nu este mai special decât faptul că nu contează consola prietenului tău cel mai bun. Important este că vă puteți juca împreună.

De cele mai multe ori, nu este orice joc disponibil pe orice tip de consolă, dar este evident efortul dezvoltatorilor în această direcție. Rămâne doar să afli dacă te poți juca împreună. cu amicul tău sau împotriva lui, chiar și atunci când tu ai o consolă Xbox One și el are un Nntendo Switch.

Oficialii Microsoft și Nintendo au început o campanie de promovare prin care anunță în fața publicului larg că cele două console de top din portofoliu pot rula același joc fără nici un fel de costuri adiționale, în aceleași condțiți, cu o grafică similară. Mai mult decât atât, inamicii in-game pot fi gameri pe iPhone , Xbox, Windows sau Switch. Singura excepție de la regulă vine din partea celor de la Sony.

Degeaba există Fortnite sau Minecraft pe orice sistem de operare și platformă, dacă japonezii au decis că nu te vei putea juca pe PlayStation decât cu alți posesori de PS4. Pentru că situația este mult mai relaxată la concurență, cei de la Microsoft au realizat clipul de mai jos împreună cu Nintendo. Printr-un fel de reclamă de mai puțin de un minut, ți se aduce la cunoștință faptul că utilizatorii consolei Sony sunt ghinioniști și limitați.

De partea celor de la Sony, numărul celor dezamăgiți de această veste este foarte mare și e foarte puțin probabil ca situația actuală să se remedieze vreodată. Nici măcar nu are legătură cu un titlu mai faimos sau două. Orice program pe care îl utilizezi pe PS4 funcționează doar pe PlayStation și permite interacțiunea cu alți posesori ai aceluiași sistem.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele