Sony PlayStation 5 s-ar putea lansa mai devreme decât crezi

Sony PlayStation 5 s-ar putea lansa mai devreme decât crezi

John Kodera, șeful Sony, susține sus și tare că nu vom vedea următoarea consolă PlayStation până în 2021, dar experții din industrie cred că se pregătește o lansare secretă a PS5.

Dacă ar fi să credem sursele din industria de jocuri, Sony vrea să lanseze PlayStation 5 mult mai devreme decât ne-a făcut să credem. Așadar, PS5 ar putea fi lansat chiar în perioada Crăciunului 2019 pentru a contracara Xbox Two, care acum are numele de cod Xbox Scarlett.

Cei de la T3 spun că o consolă PS5 lansată așa devreme, cu doi ani mai repede față de ceea ce indică declarațiile oficiale, urmată de o consolă portabilă PlayStation cu conectivitate 5G, ar putea fi o manevră care i-ar asigura succesul.

Hideki Yasuda, analist la firma de cercetare Ace Economic Research Institute, crede că primele console PS5 vor fi lansate înainte de finalul anului 2019. Ce înseamnă asta? Probabil o lansare în noiembrie, decembrie, ceea ce ar însemna cadoul perfect pentru toți gamerii din lume.

Dacă așa se va întâmpla atunci Sony ar avea un avantaj considerabil asupra Microsoft care a confirmat că următoarea consolă Xbox va fi lansată în 2020.

„Consola companiei este o mașinărie de înaltă performanță care utilizează grafică de ultimă generație, inclusiv instalarea unui număr mare de componente MLCC”, notează Yasuda. MLCC este prescurtarea pentru multilayer ceramic capacitors și ar putea fi o componentă importantă pentru PS5, iar dacă aceste componente nu sunt livrate la timp atunci lansarea consolei ar putea fi amânată pentru 2020.

Deja știm că se dezvoltă jocuri pentru următoarea generație de console, cel mai la îndemână exemplu fiind Cyberpunk 2077. Alte jocuri pe care le-am putea juca pe PS5 ar fi GTA VI sau The Elder Scrolls VI.

Cât despre un PSP cu conectivitate 5G, cei de la Sony nu au declarat că lucrează la așa ceva, dar în raportul financiar făcut public în aprilie 2018 găsim următoarele propoziții: „Continuând să lucrăm la 5G pentru businessul cu smartphone-uri țintim să dezvoltăm tehnologia 5G pentru a putea fi folosită de-a lungul diviziilor Sony”.

Un PSP 5G ar putea fi o unealtă potrivită în lupta cu Nintendo Switch. Totuși, deocamdată acestea sunt doar speculații. Vom vedea dacă în ziua de Crăciun ne vom putea juca pe PS5 sau vom trebui să mai așteptăm.

Citește și:
Sursa: T3