Cel mai silențios PC din lume e visul unui om care a muncit la el 30 de ani

Cel mai silențios PC din lume e visul unui om care a muncit la el 30 de ani
Sursa foto: YouTube

Cel mai silențios calculator din lume nu face niciun zgomot nici când rulează jocuri. Este computerul care scoate zero decibeli și pe care ai vrea să-l ai, numai de dragul liniștii pe care o oferă.

Un computer care nu scoate niciun sunet atunci când merge înseamnă artă și tehnologie în același timp. Nu este nici tabletă, nici laptop, ci o unitate centrală clasică și încă foarte voluminoasă. Când vezi carcasa Streamcom DB4, te-ai aștepta să sune ca o uzină, dar e total neașteptat de silențios.

Artizanul acestui computer inedit se numește Tim și recunoaște că i-au trebuit 30 de ani pentru a găsi cea mai potrivită placă de bază pentru a fi compatibilă cu sistemul de răcire.

„Calculatorul nu face niciun zgomot atunci când pornește sau se închide, nici când e inactiv. Nu scoate niciun sunet când are sistemul încărcat, nici când citește sau scrie date. Nu poate fi auzit când e într-o cameră obișnuită în timpul zilei și nici când e într-o casă complet lipsită de zgomot, în miezul nopții. De asemenea, nu se aude nici de la un metru depărtare sau un centimetru apropiere. Nu se aude și punct. Mi-au trebuit aproape 30 de ani pentru a atinge acest nivel, dar, în final, am reușit. Aventura s-a încheiat și mă simt minunat”, spune cu mândrie Tim.

PC silentios laptop calculator

Pentru incredibila performanță de a nu face nici cel mai mic sunet când e în funcțiune, calculatorul are un preț chiar doarte bun.

Versiunea sa full option costă 300 de dolari și e disponibil pe sie-ul quietpcusa.com. Există și o versiune în miniatură a acestui, dar se găsește pe Amazon, la un preț cam piperat, de aproape 500 de dolari.

Zgomotul emis de un PC a devenit foarte important în utlimii ani. Cu cât calculatoarele devin mai performante, cu atât crește și nivelul de decibeli, întrucât sistemul are nevoie de mai multe resurse și, implicit, de un sistem de răcire pe măsură, care face cel mai mare zgomot.

De aceea, mulți consumatori preferă să treacă la un laptop. În momentul de față, laptopurile și PC-urile All-in-One sunt cele mai silențioase computere, dar, în ceea ce privește prima categorie, când sunt utilizate la intensitate maximă, mai ales jocuri sau editare video și foto, ventilatoarele și HDD-ul (pentru cei de modă veche), încep să te cam stânjenească cu zgomotul lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: