15 apr. 2018 | 13:15

Aceste pahare făcute din ecrane de telefon sunt o idee bună de reciclare

ACTUALITATE
Aceste pahare făcute din ecrane de telefon sunt o idee bună de reciclare

Ideea de a folosi materiale reciclate prinde tot mai mult în ultima perioadă. O companie a reușit să facă primele pahare de sticlă din ecrane de smartphone.

Compania se numește Pentatonic și recondiționează „gunoaie”, pe care le transformă în diferite obiecte. Paharele se numesc „handy glass”, iar un set de patru costă între 49 și 59 de dolari, în funcție de mărimea paharului.

Și cei de la Apple au adoptat această politică de reciclare în 2014. Ideea din spatele mișcării îi aparține lui Tim Cook, care te încurajează să lași un mediu înconjurător mai bun decât l-ai găsit. Astfel, toate magazinele Apple autorizate au început să primească dispozitive, indiferent de vechimea lor, cu scopul de a fi reciclate.

În 2016, Apple a lansat un sistem care recuperează o cantitate uriașă de materiale. Printre acestea se numără și aurul, care este folosit la fabricarea anumitor componente interne ale gadgeturilor Apple. Business Insider scria că un iPhone ar putea avea în jur de 30 de miligrame de aur în interiorul său. Astfel, Apple a reușit să recupereze peste o tonă de aur, în valoare de 40 de milioane de dolari.

Și organizatorii Jocurilor Olimpice s-au gândit la o idee prin care să recicleze. Cei din organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 au venit cu inițiativa de a folosi materiale reciclate pentru medaliile de aur. Ideea este una logică, având în vedere că Japonia este una dintre națiunile care au cele mai multe gadget-uri pe cap de locuitor, iar metalele prețioase din device-uri sunt, de asemenea, în cantități însemnate. 16% din aurul din întreaga lume și 22% din argintul planetei se află în dispozitivele electronice japoneze.

De asemenea, și cei de la Samsung au venit cu ideea de a recicla telefoanele Samsung Galaxy Note 7. Reciclarea telefoanelor nu este una tocmai ușoară, deoarece majoritatea componentelor trebuie extrase pentru a fi refolosite. Telefoanele Samsung Galaxy Note 7, care vor fi supuse acestui proces vor aduce companiei mai mult de 157 de tone de metale prețioase.