Reciclarea Galaxy Note 7 înseamnă zeci de tone de metale prețioase

Reciclarea Galaxy Note 7 înseamnă zeci de tone de metale prețioase

Telefoanele Samsung Galaxy Note 7 nu vor rămâne în depozite pentru a prinde praf, ci vor fi reciclate, iar valoarea lor este destul de mare.

Samsung Galaxy Note FE a fost lansat oficial și poate fi cumpărat de către sud-coreeni, însă doar o parte din lotul total de telefoane retrase de pe piață a fost transformat în acest fel. Cea mai mare parte a smartphone-urilor care au ajuns înapoi la producător nu vor sta degeaba, dar nici nu vor fi scoase pe piață, urmând ca acestea să fie reciclate.

Telefoanele care au fost transformate în Galaxy Note FE au avut parte de o schimbare destul de mică, dar importantă: bateriile care au provocat explozii din cauza dimensiunilor prea mari au fost înlocuite cu unele de 3.200 mAh.

Reciclarea telefoanelor este un proces destul de laborios, pentru că o bună parte din elementele folosite în interiorul dispozitivelor trebuie extrase pentru a fi refolosite. Astfel, telefoanele Samsung Galaxy Note 7 care vor fi disecate vor aduce companiei mai mult de 157 de tone de metale prețioase și rare. Aur, argint, cobalt și cupru vor fi extrase în timpul procesului de reciclare, acesta urmând să demareze înainte de finalul lunii iulie, scrie gsmarena.com.

Compania a luat decizia de a separa și refolosi anumite elemente cheie din cadrul telefoanelor, cum ar fi ecranele AMOLED, modulele de cameră, dar și semiconductorii. O parte dintre aceste componente vor fi folosite ca materiale de service, în cazul în care telefoanele Note FE vor avea probleme și vor necesita înlocuirea vreunei piese. Restul elementelor vor fi vândute

Citește și: