Omul care a câștigat cel mai important Oscar din 2018

Omul care a câștigat cel mai important Oscar din 2018
Sursa foto: Vanity Fair

Premiile Oscar au venit și s-au dus. Au lăsat în urmă câștigători și regrete, dar pentru un anumit om au adus, probabil, cea mai mare bucurie. Acest om e Roger Deakins și te înțeleg dacă nu îți zice nimic numele lui.

Premiile de la Oscar sunt visul oricărui actor sau regizor. Dacă ai fi ales acest drum, probabil și tu ți-ai fi repetat, înainte să te culci, discursul pe care l-ai ține la decernare. Și da, sunt pentru și despre industria de film nord-americană, dar asta nu înseamnă că, uneori, n-au momente magice.

După 14 nominalizări la Oscar, Roger Deakins a reușit să câștige mult râvnita statuetă. În trecut, el a fost nominalizat, printre altele, pentru filmele The Shawshank Redemption, Kundun, No Country for Old Men, The Reader sau Sicario. Pe lângă acest palmares deloc de invidiat de 14 nominalizări, cele șase ale lui Leonardo DiCaprio înainte să ia un Oscar sunt nimic.

În 2018, Roger Deakins a luat premiul Cea mai bună imagine la ediția Oscar 2018 pentru filmul Blade Runner 2049. Acum e momentul să știi și cu ce se ocupă el. Deakins este director de imagine și, de multe ori, este omul datorită căruia un film arată bine sau arată odios. Și aici mă refer doar la imagine, vizual, de la cum sunt trase unele cadre la cum camera devine cel mai bun povestitor. Filmul Blade Runner 20149 a fost regizat de Ridley Scott.

[readmore]

La discursul de la gala Oscar, el a spus că-și iubește munca și unul dintre motivele pentru care simte asta e reprezentat de oamenii cu care lucrează, atât cei din fața camerei cât și cei din spatele acesteia.

Roger Deakins s-a născut în anul 1949. Este membru al Societății Americane și Britanice a Cinematografilor. Prima nominalizare la Oscar a venit în 1994. Deși a contribuit la zeci de filme, e recunoscut mai ales pentru colaborarea pe care a avut cu frații Coen. Împreună au filmat 11 producții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Guardian