Câștigători Oscar 2018: omul cu Cel mai bun film și titlul Cel mai bun regizor

Câștigători Oscar 2018: omul cu Cel mai bun film și titlul Cel mai bun regizor

Câștigătorii Oscar 2018 au fost anunțați. Așteptarea a fost lungă, dar cei mai buni de până acum au fost prezentați și până la anul nu vor mai fi alții. Acesta e cel mai bun film.

Gala Oscar 2018 a marcat a 90-a ediție a acestui moment când sunt premiate cele mai bune producții, cei mai buni actori din industria nord-americană de film. Prima ediție a premiilor Oscar s-a desfășurat în 1929. Au fost difuzate live, pe TV, în 1953. De atunci au devenit un fel de eveniment anual care mobilizează sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Deși premiile Oscar nu sunt singurul etalon în industria filmului, puterea financiară de la Hollywood și mecanismele de promovare americane au dus această gală deasupra tuturor.

Câștigători Oscar 2018: Cel mai bun film

În 2018, premiul Oscar pentru cel mai bun film a avut nume grele, producții excelente pe care să le vezi. Premiul de la Oscar 2018 putea fi câștigat de Call Me by Your Name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water sau Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Așa cum ai putut să vezi în articolul dedicat premiilor Oscar 2018, câștigătorul este The Shape of Water.

Odată cu gala Oscar 2018, titlul de cel mai bun regizor este pentru același om care a dat cel mai bun film. Este a patra nominalizare la Oscar pentru regizorul mexican Guillermo del Toro, dar prima statuetă câștigată până acum. Shape of Water este lungmetrajul SF care i-a adus primul premiu Oscar din întreaga carieră

Trofeul cucerit de del Toro la Oscar 2018 vine după ce a reușit și să fie cel mai bun regizor. Același titlu l-a primit la premiile BAFTA 2018. Guillermo del Toro are 54 de ani și a debutat în cinematografie cu scurtmetrajul Doña Lupe în 1985. S-ar putea însă să-ți fie mai cunoscut pentru filmele Blade II, Hellboy sau Pacific Rim. De acum îl vei ști datorită The Shape of Water, dar anul acesta mai vine cu un film de acțiune: Pacific Rim Uprising.

Despre ce e vorba în The Shape of Water, filmul premiat cu Oscar

The Shape of Water, de Guillermo del Toro, este o poveste fantastică cu acțiunea fixată în timpul Războiului Rece, în America. În anii ’60, în laboratorul guvernamental ascuns de securitate în care lucrează, singuratica Elisa (Sally Hawkins) este prinsă într-o viață izolată. De aici pornește intriga care lui del Toro i-a adus la Oscar 2018 un trofeu pentru cel mai bun film.

[readmore]

Viața Elisei se schimbă pentru totdeauna când ea și Zelda – colega de serviciu – descoperă un experiment secret. Pornește și o poveste de dragoste între om și o creatură marină. Filmul a fost primit bine de critici și a fost unul dintre favoriții la multe premii Oscar. A avut 13 nominalizări.

Din distribuția The Shape of Water premiat la Oscar 2018 fac parte Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbargand și Doug Jones.