02 iul. 2018 | 14:12

FOTO Cum arată noua Opel Astra, mașina de suflet pentru mulți români

ACTUALITATE
FOTO Cum arată noua Opel Astra, mașina de suflet pentru mulți români

Au fost publicate imagini cu noul Opel Astra facelift ce va fi lansat pe piață anul viitor. Este o versiune hatchback mai elegantă și mai robustă.

În România, Opel Astra s-a bucurat de un succes răsunător și încă e un model foarte căutat, indiferent că vorbim despre versiunea sedan sau hatchback ori modelul nou sau cel mai vechi, la mâna a doua.

Cu un motor puternic dar un consum mediu, Astra a fost aproape la fel de populară precum Volkswagen Golf, mai ales că modelele rivalizează la capitolul calitate piese și fiabilitate.

Opel Astra a fost constant actualizat, revizuit și îmbunătățit, iar designul a fost, din generație în generație, unul cât mai elegant. Dacă și tu ai fost vreodată îndrăgostit de această mașină, atunci noul model s-ar putea să te intereseze.

noul opel astra 2019

Momentan, inginerii testează noul Astra Opel facelift, iar cei de la Motor Authority au surprins câteva imagini din timpul acesteor teste. Mă feresc să spun că este vorba de „imagini spion” pentru că par obținute destul de facil și oricum nu e chiar un secret că Opel vrea să deaiar o nouă față bătrânului model Astra.

La prima vedere, mașina ese aproape gata și ne așteptăm să fie livrată către clienți de anul viitor și ar trebui să fie distribuită pe piețele unde operează de obicei, deci, poate, și la noi.

După cum te-ai aștepta, noul Opel Astra va arăta diferit de modelele de până acum, dar nu va fi chiar de nerecunoscut. Din imagini, pare că împrumută și ceva elemente de design de la Opel Insignia.

noul opel astra 2019

Se poate ca noua Astra să vină și cu un motor mai puternic și chiar o versiune sport, un Astra GSi. În prezent, cel mai puternic model Astra are un motor de 1.6 litri, cu 200 de cai-putere, ceea ce nu e deloc puțin, mai ales dacă te gândești cât de puternic e vechiul Opel Astra cu motorizare simplă.

[readmore]

De asemenea, tot actualul model este construit p e platforma D2XX, un concept al celor de la General Motors, utilizat de regulă pe genurile compacte ca Chevrolet Cruze și Volt. Dar, cum brandul nu mai aparține de GM, ci de PSA Group, am putea vedea o altă platformă.

Dar asta complică puțin și chestiunea distribuitorilor. Unii se așteaptă ca Opel Astra 2019 să nu fie lansat pe aceleași piețe pe care activează General Motors.