Noul Opel Astra impresionează cu tehnologia de la bord

Opel a dezvăluit noul Astra, și astfel a ajuns la a cincea generație a acestui model atât de popular pe străzile noastre. Primul Astra a fost lansat în 1991 și a vândut 24 de milioane de unități de atunci.

Noul Opel Astra se vrea mai sigur, mai ușor, mai confortabil, mai agil și mai eficient decât predecesorul său. Este mai mic la exterior, dar mai mare la interior, fiind mai scurt cu aproape șase centimetri și mai scundă cu aproape trei. În plus, este mai ușoară cu apoape 200 kg.

Designul noului model are unghiuri mai ascuțite, dar asta nu îl face să se îndepărteze prea tare de aspectul modelului precedent. Îl vei recunoaște ca fiind un Opel. Acesta este propulsat de o gamă de motoare de trei sau patru cilindri, ce ard benzină sau motorină, și care pornesc de la 95 de cai putere, și ajung la 200.

Ce impresionează cel mai mult la noul Astra este abundența de tehnologie pe care o are instalată la bord. Potrivit Auto Blog, acesta dispune de OnStar, tehnologia care îți permite să-ți controlezi mașina printr-o aplicație. Astfel, poți să descui prin aplicație, să pornești mașina, sau chiar să vezi diagnostiucul acesteia, și să știi dacă ai ceva de reparat. În plus, noul Opel Astra vine echipat cu WiFi, un ecran tactil de 8 inci, sistem de parcare automată, conectivitate la smartphone, atât prin Apple CarPlay, cât și Android Auto. O serie impresionantă de dotări, care plasează Astra în concurență directă cu mașini precum Ford Focus sau Volkswagen Golf.

Prețul nu a fost făcut încă public, așa că nu știm dacă va mai accesibil decât modelele cu care concurează, sau dacă datorită dotărilor de care dispune, prețul va fi și acesta unul mai ridicat.

Citește și: