23 mai 2018 | 10:01

OnePlus 6: primul update rezolvă o problemă care putea să nu existe

ACTUALITATE
OnePlus 6: primul update rezolvă o problemă care putea să nu existe

OnePlus 6 a apărut în urmă cu puțin timp, iar primul update pe care ți-l oferă telefonul rezolvă o problemă care putea foarte bine să nu existe.

Apple a reușit să-i înnebunească din nou pe producătorii de Android, toamna trecută, când a lansat iPhone X, un smartphone cu ecran crestat. Nu uităm de Essential Phone, care a fost primul cu un asemenea design, dar nimănui nu i-a păsat de telefon, care n-a reușit să devină popular și să impresioneze cu ecranul.

iPhone X a adus ecranul crestat, iar apoi cea mai mare parte dintre producătorii de telefoane cu Android, fie ele premium sau nu, au adus acest element de design pe smartphone-urile lor. Și OnePlus 6 are un asemenea ecran, pentru care compania are și o ”rezolvare”, dacă nu îți place designul.

Primul update pentru telefon este Oxygen OS 5.1.3, care vine cu câteva modificări, între care și posibilitatea de a ascunde crestătura. Funcția a fost promisă în urmă cu ceva vreme, iar OnePlus s-a ținut de cuvânt.

Compania a explicat îndelung avantajele crestăturii de pe ecran, iar pe majoritatea probabil i-a și convins de aceste beneficii pe care ți le oferă designul. Totuși, aversiunea pentru acest element de design rămâne prezentă, așa că mulți și-ar dori să ascundă crestătura, mai ales dacă au făcut greșeala de a-și la un asemenea telefon.

Noua versiune a sistemului de operare este distribuită sub forma unui update similar cu cele zero-day și mai aduce alte câteva lucruri interesante. Spre exemplu, poți filma în super slow-motion la 480 de cadre pe secundă, la rezoluție HD, sau la 240 de cadre pe secundă, la rezoluție Full HD. De asemenea, odată cu acest update se ajunge și la varianta de patch de securitate pentru luna mai.