OnePlus 6T – Specificații, preț și alte detalii despre noul telefon chinezesc

OnePlus 6T – Specificații, preț și alte detalii despre noul telefon chinezesc

OnePlus 6T a fost anunțat oficial pe 29 octombrie. Evenimentul trebuia să fie pe 30 octombrie, dar l-a mutat din cauza Apple. Oricum, acesta e noul telefon OnePlus.

OnePlus 6T a fost anunțat în cadrul unui eveniment din New York. Odată cu acest model, OnePlus ajunge și la un operator din Statele Unite ale Americii: T-Mobile. Altfel, telefonul e așa cum te așteptai: hardware bun, design actualizat, scanner de amprentă în ecran și cel mai nou Android.

La cât de multe informații despre OnePlus 6T au fost „sifonate” în ultimele două luni, cam tot ce-i important și are de oferit telefonul nu-i o surpriză. Ecranul este OLED de 6,4 inci Full HD+ cu raport de aspect 19,5:9, scannerul de amprentă a dispărut de pe spate și s-a mutat în ecran, iar companis s-a lăudat că-i foarte rapid. Rămâne de testat și aflat.

camera oneplus 6t

Compania s-a mai lăudat că OnePlus 6T are o crestătură mai mică în ecran, o margine inferioară mai subțire, față de alte telefoane cu Android, și a prezentat câteva funcționalități ale camerei foto. Pe zona foto-video, compania n-a excelat niciodată.

OnePlus 6T are o cameră de 16 megapixeli și una de 20 MP cu f/1.7, are stabilizare optică și există opțiunea Nightscape pentru fotografii ceva mai bune în condiții cu lumină puțină. Totodată, există și Studio Lighting, funcționalitate dezvoltată în cooperare cu fotograful Kevin Abosch. E, în esență, ce face iPhone cu modul Portrait.

OnePlus 6T – Specificații

OnePlus 6T lansat oficial (1)

Ca hardware, OnePlus 6T are Qualcomm Snapdragon 845 cu opt nuclee, și deja folosit în alte telefoane premium cu Android, 6 sau 8 GB de memorie RAM, 128 sau 256 GB spațiu de stocare. De altfel, nici nu erau așteptate surprize prea mari la acest capitol. Dar da, n-are jack de căști.

Bateria este de 3.700 de mAh. La capacitatea acumulatorului, OnePlus deja pierde în fața Samsung Galaxy Note 9 (4.000 mAh) și la mare distanță în fața Huawei Mate 20 Pro (4.200 mAh). Se va încărca prin încărcătorul special Dash.

Rulează Android Pie, denumit Oxygen. Asta pentru că OnePlus 6T vine cu câteva funcționalități noi introduse de companie peste un Android curat.

OnePlus 6T – Preț și disponibilitate

OnePlus 6T lansat oficial (1)

OnePlus 6T, în acest moment, e un telefon cu preț bun – de aproximativ 550 de euro. Bine, oficial, costă 550 de dolari, dar în Europa asta trebuie înțeleasă în euro și pentru România ar costa circa 2.600 de lei (posibil mai mult). Și da, are hardware foarte bun pentru acest cost. De altfel, nici ca design nu e rău, iar marele avantaj rămâne sistemul de operare curat. Va fi de cercetat și camera foto dacă e cu ceva mai bună.

Versiunea de bază e 128 GB + 6 GB RAM. A doua e: 128 GB + 8 GB RAM (580 de euro – 2.700 lei). Ultima, cea mai bună: 256 GB + 8 GB RAM (630 euro – aproape 3.000 de lei).

OnePlus 6T va fi disponibil din 1 noiembrie.

Altfel, OnePlus 6T pare un telefon creat special ca să intre și la operatori. Sigur, e ciclul pe care compania l-a creat în urmă cu câțiva ani. Acum, va fi la operatori în Europa, inclusiv Vodafone, și T-Mobile în SUA. Intrarea la operatori îi poate asigura o prezență mai mare în rândul utilizatorilor obișnuiți, nu doar entuziaști.

Deocamdată, OnePlus 6T e un telefon bun, cu preț onest. Chiar și așa, marchează și finalul unei perioade în care compania adopta rapid trenduri, chiar înaintea unor companii mari. USB-C, încărcare rapidă și chiar camerele duale. Acum, e un pic în spatele tuturor la fiecare capitol mai puțin prețul. Mai ales că suntem în anul în care atât Samsung, cât și Huawei au lansat telefoane de 1.000 de euro.

Citește și: